32 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialChirurgul militar Iancu Mocanu, trimis în judecată pentru luare de mită

Chirurgul militar Iancu Mocanu, trimis în judecată pentru luare de mită

Şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, colonel doctor Iancu Mocanu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Citeşte şi: Medic militar, reţinut pentru luare de mită: Doctorul Iancu Mocanu a cerut 2.000 de euro unui pacient

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, ”la data de 5 iulie 2013, în calitatea menţionată, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unei persoane denunţătoare suma de 2.000 de euro în scopul îndeplinirii unui act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv, internarea, investigarea medicală în scopul efectuării intervenţiei chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relaţie de afinitate cu denunţătorul) diagnosticat cu o gravă afecţiune cardiacă, la unitatea spitalicească menţionată”.

Medicul a fost prins în flagrant la 23 septembrie 2013, în momentul în care primea 2.000 de euro.

Procurorii mai spun că, la 9 septembrie 2013, Iancu Mocanu a primit de la fiul unei paciente suma de 3.000 lei, după îndeplinirea unui act în virtutea funcţiei sale şi la care era obligat în temeiul acesteia, respectiv realizarea intervenţiei chirurgicale asupra pacientei respective.

În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra sumei de bani identificate asupra inculpatului cu prilejul constatării în procedură flagrantă a infracţiunii.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă