8.7 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăSpecialChelsea ar putea obţine 21 de milioane euro de pe urma lui...

Chelsea ar putea obţine 21 de milioane euro de pe urma lui Mutu

Cluburile Juventus Torino şi Livorno au fost obligate de Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadul FIFA să plătească suma de 21 de milioane de euro grupării Chelsea, pentru că l-a folosit gratis pe Mutu, după ce acesta a fost dat afară de la echipa londoneză, a anunţat presa italiană, potrivit Mediafax.

Iniţial, această sumă ar fi trebuit să fie plătită de Mutu, acum la echipa franceză Ajaccio, dar Chelsea s-a îndreptat spre cele două grupări italiene după ce nu a obţinut banii de la român, a precizat violanews.com, care citează Gazzetta dello Sport. Suma datorată englezilor este de 17,7 milioane de euro, la care se adaugă dobânda, rezultând peste 21 de milioane de euro. Juventus şi Livorno au termen 21 de zile să facă recurs la TAS.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Jucătorul român a ajuns în 2005, liber de contract, la Juventus, prin intermediul clubului Livorno.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie 2009, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA. În 14 septembrie 2009, internaţionalul român a înaintat la Tribunalul Federal Elveţian, recursul la decizia TAS, dar acesta a fost de asemenea respins, în iunie 2010.

Cele mai citite

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în administrarea laptelui praf pentru bebeluși

Laptele praf este adesea o soluție necesară pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușilor. Totuși, prepararea și administrarea laptelui praf necesită o atenție deosebită...

Peste 700 de blocuri din București, fără apă caldă și căldură din cauza lucrărilor la rețeaua de termoficare

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că, în această săptămână, vor avea loc lucrări ample de reabilitare a rețelei termice în sectoarele 1,...

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a primit interdicția de a părăsi țara

Președintele sud-coreean și-a cerut scuze public și a spus că lasă soarta politică și juridică la mâna Partidului Puterii Poporului, dar nu a demisionat Președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă