25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMai multe trenuri spre Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva

Mai multe trenuri spre Iași, cu ocazia pelerinajului de Sf. Parascheva

Pelerinii vor avea la dispoziție mai multe trenuri pentru a ajunge la Iași, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva, transmite Mediafax. Între 10 și 16 octombrie, CFR Călători a suplimentat numărul de trenuri care pleacă din București și din principalele orașe din țară.

Vor circula suplimentar două trenuri din Bucureşti către Iaşi, cu plecări din Bucureşti la ora 21,30 și 23:30 şi sosiri la Iaşi 04:53, respectiv 06:53.

Şi din Iaşi va fi introdusă o cursă suplimentară spre Bucureşti, care va pleca la ora 12:15 şi va ajunge la destinaţie la 19:40.

Trenurile cu destinația Iași dinspre București Nord, Timișoara Nord, Arad, Cluj Napoca, Constanța, Galați, Bacău, Vaslui, Pașcani, Tecuci și retur vor fi suplimentate cu vagoane.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, care vor fi scoase vineri dimineaţă din incinta Catedralei Mitropolitane, iar apoi vor fi depuse într-un baldachin, în curtea lăcaşului de cult.

Autorităţile ieşene se aşteaptă ca în acest an câteva sute de mii de credincioşi să ajungă la Iaşi pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Numai din localitatea ilfoveană Voluntari vor sosi 5.000 de oameni, îmbarcaţi în 100 de autocare.

Citește și: Sute de mii de pelerini, așteptați la moaștele Sfintei Parascheva, la Iași

Ca şi anul trecut, Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Peste o mie de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică pe străzile Iaşiului, în perioada 10-15 octombrie.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Anul trecut, aproximativ 220.000 de persoane au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în cele cinci zile ale pelerinajului de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă