16.3 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021

CFR anunţă restricţii de viteză pe calea ferată, din cauza caniculei

Trenurile vor avea intarzieri din cauza caniculei, avertizeaza CFR SA. Circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză, trenurile urmând să înregistreze întârzieri în trafic de 40-60 de minute/tren.

 

CNCF CFR SA face precizarea că în perioada de caniculă (35 – 36 grade C în aer) temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade C, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

 

În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă