23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCetăţenii români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi

Cetăţenii români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi

Zece cetăţeni români, exploataţi prin muncă în Grecia, au fost repatriaţi cu sprijinul autorităţilor elene şi al Ambasadei României la Atena, a precizat astăzi Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Agerpres.

Ambasada României la Atena a fost sesizată cu privire la cazul cetăţenilor români exploataţi prin muncă în Grecia pe 13 aprilie, informează MAE.

„Menţionăm că, urmare a audierilor efectuate de autorităţile elene, au fost reţinute mai multe persoane, printre care doi români, şi au fost identificate 10 victime ale exploatării prin muncă, cu cetăţenie română. Cei 10 cetăţeni români au fost deja repatriaţi cu sprijinul autorităţilor elene şi al Ambasadei Românei la Atena. Ambasada României este în contact permanent cu autorităţile locale, iar în prezent cercetările sunt în desfăşurare”, a menţionat ministerul.

AFP relata sâmbătă că 35 de lucrători agricoli români reduşi la sclavie şi care munceau la recoltarea fructelor au fost eliberaţi în această săptămână de poliţie în sudul Greciei.

Doi români şi un grec au fost arestaţi joi în apropierea satului Kurtesi, din Peloponez, şi trei alţi români sunt căutaţi în acelaşi dosar.

Lucrătorii agricoli au fost recrutaţi pentru a culege căpşuni din sere, promiţându-li-se un venit zilnic de 25 de euro şi locuinţă. În realitate, ei erau siliţi să muncească sub ameninţarea unor oameni înarmaţi şi erau forţaţi să doarmă în adăposturi improvizate în apropierea câmpului, mai nota AFP., citată de Agerpres. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă