18.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCesinha si Todoran costa impreuna 1.200.000 de euro

Cesinha si Todoran costa impreuna 1.200.000 de euro

Rapid continua campania de achizitii si tinde sa ajunga din urma rivalele Steaua si Dinamo, care au "pornit" foarte bine in materie de achizitii. Giulestenii si-au asigurat serviciile brazilianului Cesinha de la Braga si sunt aproape de a-l transfera pe Dinu Todoran de la Farul.

Directorul sportiv al FC Rapid, Viorel Moldovan, a anuntat ca a ajuns la un acord cu echipa portugheza Sporting Braga pentru transferul atacantului brazilian Carlos Cesar Dos Santos "Cesinha", in timp ce discutiile pentru imprumutul mijlocasului Davide Alexandre sunt in impas. "Am rezolvat transferul lui Cesinha, am incheiat deja actele de transfer cu presedintele clubului Sporting Braga. Vom plati pentru acest jucator 600.000 de euro, iar Cesinha urmeaza sa semneze, cand vom ajunge la Bucuresti, un contract valabil pe trei sezoane", a subliniat Moldovan.
Oficialul rapidist a adaugat ca negocierile privind imprumutul mijlocasului Davide Alexandre Pinto Dias au intrat in impas deoarece jucatorul este sfatuit de "prieteni" ai clubului Rapid sa refuze oferta, facand trimitere la impresarul Marcel Popescu. "Situatia lui Davide este putin incurcata si in momentul de fata nu stiu daca imprumutul lui se va realiza sau nu. El este influentat de persoane "prietene" Rapidului si inca nu este hotarat sa vina. Noi il vom astepta. Avem acordul clubului, avem actele pregatite, la fel si biletul lui de avion, mai ramane ca el sa decida si sa vrea sa vina sa joace la Rapid. Daca nu vrea, nu este nici o problema, si asa eu am venit aici in Portugalia doar pentru Cesinha. Pe Davide il stiam, dar nu eram hotarati daca sa il luam sau nu. Daca va vrea sa vina, va fi imprumutat pe un an, cu optiune de cumparare definitiva", a explicat Moldovan.

Farul cere 600.000 de euro pentru Todoran
Clubul Farul Constanta solicita 600.000 de euro in schimbul mijlocasului Dinu Todoran, jucator dorit de antrenorul italian Cristiano Bergodi la Rapid. Surse din interiorul gruparii constantene sustin ca Todoran are un acord cu patronul Bosanceanu, conform caruia poate pleca de la Farul la orice club care plateste 600.000 de euro. Contactat telefonic, Bosanceanu a declarat ca Todoran are un pret care reflecta cheltuielile facute cu formarea lui. "Farul este un club care cheltuie cu jucatorii pe care ii formeaza, nu ii strangem de pe tapsan, asa ca fiecare jucator are un pret care trebuie sa fie agreat de cluburi. si domnul Copos vrea sa aduca jucatori de valoare la preturi cat mai convenabile pentru Rapid, dar si eu trebuie sa am in vedere interesele clubului Farul. Ca daca il dau pe Todoran poate ma uit apoi pe piata si vad ca trebuie sa dau dublu pentru a-i aduce un inlocuitor. Pretul lui Todoran nu ajunge la 1 milion de euro, in nici un caz, dar el este totusi un fotbalist cu experienta, un titular la noi", a explicat Bosanceanu.
Patronul Farului a mentionat ca transferul mijlocasului la Rapid nu a fost finalizat. "Am discutat ceva cu domnul Copos, dar pana in momentul de fata pot spune cei de la Rapid si-au manifestat doar interesul, nu au facut si o oferta. Suntem foarte departe de acest transfer pentru ca nu am primit o oferta concreta. Cand aceasta va veni vom vedea daca este convenabila sau nu", a adaugat oficialul constantean.

Viorel Moldovan l-a atacat pe impresarul Marcel Popescu, explicand ca acesta a incercat sa intermedieze si transferul lui Cesinha, pentru care a cerut o suma aproape dubla fata de cea dorita de Sporting Braga. "Marcel Popescu a venit cu o oferta din partea clubului portughez Sporting Braga de 1,25 milioane de euro. Suma mi s-a parut mare si am dorit sa vin personal aici, sa vad care este situatia. Cand am ajuns, am aflat ca de fapt pretul pe care il cerea Sporting Braga era de 700.000 de euro. In cele din urma, dupa patru zile de negocieri, am ajuns la 600.000. Va imaginati ce comision isi tragea", a povestit fostul international roman. Viorel Moldovan a subliniat ca FC Rapid il va reclama pe Marcel Popescu la FRF, la UEFA si la FIFA, in urma acestui incident.

CYRIL THEREAU
Francezul, dorit de Anderlecht
Atacantul francez al echipei Steaua Bucuresti, Cyril Thereau, ar putea semna un contract pe patru sezoane cu Anderlecht Bruxelles, a scris, marti, publicatia belgiana Het LaatsteNews. Conducerea FC Steaua a anuntat luni ca Thereau va fi cedat la FC Bruges pentru 2,9 milioane de euro, informatie dezmintita insa de gruparea belgiana, care a renuntat la achizitionarea francezului. Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a afirmat ulterior ca va avea loc o intalnire cu un impresar care reprezinta un alt club, oferta financiara fiind cea anuntata. Pe de alta parte, presa franceza de ieri a anuntat o a treia posibila destinatie pentre Thereau: Auxerre.

TRANSFER
Emeghara, patru sezoane la Steaua
Fundasul nigerian al echipei Poli Timisoara, Ifeany Emeghara, a semnat un contract pe patru sezoane cu Steaua. Emeghara, in varsta de 23 de ani, urmeaza sa isi rezolve problemele cu viza, dupa care va pleca in Austria pentru a se alatura lotului stelist. "Imi pare bine ca s-a rezolvat transferul. Imi pare bine ca voi imbraca tricoul Stelei si sper sa castig tot cu noua mea echipa. Cel mai mult imi doresc sa evoluez in grupele Ligii Campionilor", a declarat Emeghara. Tot ieri, presa engleza a scris ca mijlocasul Tommy Miller, liber de contract dupa despartirea de Sunderland, se afla in atentia gruparii Steaua, dupa cum informeaza site-ul skysports.com.

Bogdan Costea
Bogdan Costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

România, tot mai dependentă de importuri: Peste 25% din legume și 40% din fructe aduse din străinătate

Peste un sfert din legumele consumate în România și 40% din fructe provin din import, conform unei analize realizate de Ziarul Financiar, pe baza...

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă