22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCererile pentru demisia lui Gaddafi, o insultă pentru libieni, spune fiica acestuia

Cererile pentru demisia lui Gaddafi, o insultă pentru libieni, spune fiica acestuia

Cererea preşedinţilor SUA şi Franţei şi premierului britanic, ca Muammar Gaddafi să se retragă de la putere este o „insultă” la adresa tuturor libienilor, a declarat vineri fiica liderului libian, Aisha.

Ea a subliniat că tatăl său se află „în inimile tuturor libienilor”, relatează NewsIn.

Aisha a rostit un discurs în faţa susţinătorilor lui Gaddafi, la baza Bab Al Aziziya, din Tripoli, pentru a marca 25 de ani de când Statele Unite au bombardat capitala libiană, în 1986.

Au ucis zeci de copii în Libia în perioada respectivă, iar acum, după un sfert de secol, aceleaşi rachete şi bombe cad peste copiii mei şi ai voştri”, a declarat ea în faţa mulţimii care scanda sloganuri pro-Gaddafi.

Liderii SUA, Marii Britanii şi Franţei au scris, într-un articol comun publicat vineri, că ar fi de neconceput ca Muammar Gaddafi să rămână la putere. „Ar fi de neconceput ca cineva care a încercat să-şi masacreze poporul să joace un rol în viitorul guvern”, potrivit articolului „Calea Libiei către pace”, semnat de Barack Obama, David Cameron şi Nicolas Sarkozy.

Articolul, care va apărea în International Herald Tribune, Le Figaro şi Times of London, a fost trimis reporterilor de către Casa Albă.

Pentru că Muammar Gaddafi a pierdut aprobarea poporului, „orice înţelegere care l-ar lăsa la putere ar duce la haos”. „Ştim, dintr-o experienţă tristă, ce ar însemna un astfel de lucru. Nici Europa, nici regiunea, nici lumea nu îşi permit un nou fief pentru extremişti”, au subliniat liderii.

Ei au cerut încheierea violenţelor şi retragerea forţelor lui Gaddafi din Ajdabiya, Misrata şi Zintan.

„Cât timp Gaddafi este la putere, NATO trebuie să-şi menţină operaţiunile, pentru a proteja civilii. Apoi, poate începe o reală tranziţie, condusă de o nouă generaţie de lideri”, au subliniat cei trei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă