16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Cererea de extrădare a hackerului care a spart conturile lui Powell, respinsă de Curtea de Apel Timişoara

Cererea de extrădare a hackerului român, Lazăr Marcel Lehel, care a spart conturile lui Colin Powell, formulată de autoritățile din Statele Unite, a fost respinsă, vineri, de magistrații Curții de Apel Timişoara, informează Agerpres.

Astfel, magistraţii au arătat că „în temeiul art. 52 alin. 7 rap. la art. 58 alin. 4 şi 6 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea cu statele membre ale Uniunii Europene şi art. 13 rap. la art. 14 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România şi Statele Unite ale Americii, semnat la Bucureşti la 10 septembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 111/2008, respinge cererea formulată de autorităţile din Statele Unite ale Americii, privind predarea temporară a persoanei solicitate Lazăr Marcel Lehel. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în 5 zile de la pronunţare”. 

La termenul de vineri, Lazăr nu a fost prezent în sala de judecată, acesta fiind deţinut în Penitenciarul Arad. 

FBI-ul a cerut oficial extrădarea lui Marcel Lazăr Lehel, alias Guccifer, pentru a răspunde în faţă unui tribunal din Statele Unite ale Americii pentru că ar fi spart conturile de e-mail ale unor personalităţi şi ar fi dezvăluit corespondenţa lor privată. 

Ultima oră
Pe aceeași temă