6.3 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăSpecialCercetător român, premiat la o expoziție de invenții din Marea Britanie

Cercetător român, premiat la o expoziție de invenții din Marea Britanie

Un cercetător român a fost premiat la expoziția de invenții British Invention Show (BIS) din Marea Britanie, relatează Televiziunea Română.

Andrei Victor Sandu a creat un sistem de purificare a apei și un panou de baschet dublu, folosit drept metodă inovatoare de antrenament.

”Este vorba despre procedura de potabilizare a apelor subterane şi de suprafaţă pentru a îndepărta urmele de clor, metale grele şi agenţi microbiologici, astfel încât să se obţină apă potabilă cu caracteristici organoleptice la standardele de calitate europene, o invenţie cu o aplicare foarte practică. Cea de-a doua invenţie, pentru timp liber şi pregătire pentru concursuri, se referă la un panou dublu, asemănător cu cel de baschet, situat chiar deasupra mijlocului terenului, cu ajutorului căruia se joacă un nou sport – twizball”, a explicat inventatorul.

Sandu este cadru didactic la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi și coordonator al Forumului Inventatorilor Români.

Andrei Victor Sandu, în vârstă de 30 de ani, a moştenit pasiunea pentru inventică de la tatăl său şi a participat la primele saloane în anii studenţiei.

Cele mai citite

Te înșală? 5 aspecte la care să fii atentă

Simți că partenerul tău e infidel, iar acest gând te macină zi și noapte? Într-o lume în care relațiile de cuplu par a fi tot...

Parlamentul Ungariei a votat legea ce permite aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Ungariei, dominat de formaţiunea premierului naţionalist Viktor Orban, a aprobat luni proiectul de lege care permite aderarea Finlandei la NATO odată ce aplicaţia...

Pensiile speciale, aprobate de Comisii. Principalele modificări

Comisiile de specialitate din Senat au dat raport de admitere pentru proiectul de lege privind pensiile speciale, printre noile modificări fiind precizarea că impozitarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă