37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCercetător român, premiat la o expoziție de invenții din Marea Britanie

Cercetător român, premiat la o expoziție de invenții din Marea Britanie

Un cercetător român a fost premiat la expoziția de invenții British Invention Show (BIS) din Marea Britanie, relatează Televiziunea Română.

Andrei Victor Sandu a creat un sistem de purificare a apei și un panou de baschet dublu, folosit drept metodă inovatoare de antrenament.

”Este vorba despre procedura de potabilizare a apelor subterane şi de suprafaţă pentru a îndepărta urmele de clor, metale grele şi agenţi microbiologici, astfel încât să se obţină apă potabilă cu caracteristici organoleptice la standardele de calitate europene, o invenţie cu o aplicare foarte practică. Cea de-a doua invenţie, pentru timp liber şi pregătire pentru concursuri, se referă la un panou dublu, asemănător cu cel de baschet, situat chiar deasupra mijlocului terenului, cu ajutorului căruia se joacă un nou sport – twizball”, a explicat inventatorul.

Sandu este cadru didactic la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi și coordonator al Forumului Inventatorilor Români.

Andrei Victor Sandu, în vârstă de 30 de ani, a moştenit pasiunea pentru inventică de la tatăl său şi a participat la primele saloane în anii studenţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă