36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecial"Cenusareasa", avanpremiera la Opera Nationala

„Cenusareasa”, avanpremiera la Opera Nationala

Opera Nationala Bucuresti (ONB) prezinta astazi, in avanpremiera, intr-o repetitie generala cu public, spectacolul "La Cenerentola" (Cenusareasa) de Gioacchino Rossini. Premiera spectacolului va avea loc sambata si duminica.
Directorul general al Operei Nationale, Catalin Ionescu Arbore, a declarat ca a montat piesa "pentru ca este o poveste superba, care nu se adreseaza doar copiilor, ci fascineaza in egala masura toate generatiile". Montata pentru prima oara pe scena bucuresteana, dupa succesul repurtat in stagiunea trecuta de varianta de concert a operei cu acelasi nume, productia este realizata in colaborare cu Teatrul National Zagreb.

"La Cenerentola" va fi prezentata de trei ori in aceasta stagiune, cu distributii diferite, in cadrul carora vor evolua, alaturi de solisti ai teatrului, si invitati din tara si din strainatate, precum si corul pregatit de maestrul Stelian Olariu si orchestra ONB.
La pupitrul dirijoral se va afla Adrian Morar.
Regia spectacolului este semnata de Peter Pawlik (Austria), decorurile sunt imaginate de Vesna Rezic (Croatia), iar costumele sunt realizate de Barbara Bourek (Croatia).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă