0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCentrul Moscovei, invadat de forţe de ordine pentru evitarea de noi incidente

Centrul Moscovei, invadat de forţe de ordine pentru evitarea de noi incidente

Sute de poliţişti şi soldaţi au înconjurat, luni seară, Piaţa Roşie, o altă piaţă adiacentă şi au evacuat trei staţii de metrou în scopul evitării producerii de incidente asemănătoare celor care au avut loc sâmbătă şi în care au fost implicaţi mii de suporteri, informează AFP, citat de Mediafax.

Aproximativ 30 de maşini cu forţe de ordine au fost plasate la faţa locului, iar poliţiştii au cerut trecătorilor să elibereze zona, fără a le oferi alte explicaţii.
Potrivit AFP, la faţa locului se puteau vedea zeci de soldaţi din trupe aparţinând Ministerului de Interne din Rusia.

Piaţa Roşie, Piaţa Manezh, unde incidentele produse sâmbătă s-au soldat cu aproximativ 40 de răniţi, şi un centru comercial subteran au fost evacuate. Cele trei staţii de metrou ale căror ieşiri sunt situate în zona respectivă au fost, de asemenea, închise.

“Au fost închise pentru un exerciţiu”, a declarat un poliţist.
Forţele de ordine s-au retras din Piaţa Manezh în jurul orei locale 22.00. “Niciun incident nu s-a produs în acea zonă, efectivele suplimentare trimise în acea zonă fiind retrase. În ansamblu, situaţia în oraş este calmă şi sub controlul poliţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, citat de postul de radio Echo din Moscova.

Agenţiile de presă, citate de surse din cadrul forţelor de ordine, au indicat că aceste măsuri au fost luate pentru a evita noi incidente, după ce au apărut informaţii privind cărora grupuri de suporteri de fotbal şi tineri din Caucaz intenţionau să se întâlnească în zonele respective, pentru o confruntare violentă.

Sâmbătă, mii de tineri ruşi s-au întâlnit în Piaţa Manezh cerând dreptate pentru unul dintre ei, Yegor Sviridov, un fan al echipei Spartak Moscova, ucis pe data de 6 decembrie, în timpul unui conflict între tineri din Caucaz. Manifestarea, în timpul căreia s-a scandat “Rusia aparţine ruşilor”, a degenerat, soldându-se cu aproximativ 40 de răniţi. A doua zi, un cetăţean din Kârgâzstan a fost ucis de câţiva tineri, care l-au bătut şi apoi l-au înjunghiat.

Cele mai citite

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, la DNA: Nicio decizie importantă nu era luată de domnul Cîţu fără domnul preşedinte

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a sosit vineri la DNA, în contextul anchetei privind achiziţiile de vaccinuri anti-COVID din pandemie, în care mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă