0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCentru de sprijin pentru persoane de vârsta a treia, deschis în Capitală

Centru de sprijin pentru persoane de vârsta a treia, deschis în Capitală

Primul Centru de sprijin pentru persoanele de vârsta a treia, care oferă servicii juridice, psihologice dar şi de petrecere a timpului liber, a fost inaugurat, marţi, în Capitală, primarul general Sorin Oprescu anunţând la că intenţionează să deschidă astfel de centre în toate sectoarele, informează Mediafax.

Centrul de sprijin pentru persoane de vârsta a treia a fost înfiinţat pentru a le oferi bătrânilor din Capitală posibilitatea de a desfăşura activităţi social-recreative, dar si pentru a le facilita bătrânilor accesul la informaţii juridice sau la internet.

“Înfiinţarea acestui centru este un eveniment planificat de mult timp şi realizat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti. Încercăm astfel să acordăm grija noastră părinţilor şi bunicilor care trec prin nevoile vieţii. Sper să reuşim să-i sprijinim în aşa fel încât să se poată bucura cât mai mult de această perioadă, care, de multe ori, ajunge să fie ingrată din cauza lipsurilor sau a problemelor de sănătate”, a declarat Oprescu.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB), Cosmina Simiean, a precizat că 72 de persoane au beneficiat deja de serviciile oferite de centru.

“În fiecare săptămână bătrânii vor putea participa la ore de gimnastică, vor fi organizate sesiuni de dezbateri pe diferite teme şi vor putea beneficia de consiliere juridică. Până în acest moment peste 70 de persoane au apelat deja la aceste servicii însă, lunar, sperăm să putem acorda sprijinul nostru pentru aproximativ 350 de bătrâni”, a spus Cosmina Simiean.

Primarul general a menţionat că Primăria Municipiului Bucureşti îşi propune să deschiderea unor astfel de centre în fiecare sector al Capitalei.

Centrul de sprijin pentru persoane de vârsta a treia oferă activităţi de socializare (consiliere psihologică, relaţională, juridică, activităţi de comunicare), sesiuni de dezbateri pe diferite teme prestabilite, crearea unei biblioteci cu lucrări oferite de către Biblioteca metropolitană Bucureşti, activităţi sportive (gimnastică), seri cultural-artistice cu sprijinul instituţiilor de cultură, consultarea şi discutarea presei şi a subiectelor de larg interes, vernisaje şi expoziţii, jocuri de societate, petrecerea zilelor onomastice ale beneficiarilor, excursii la obiective turistice, culturale şi de agrement din capitală şi din ţară, conferinţe pe teme medicale şi cenaclu literar-artistic.

Cele mai citite

De ce email marketing-ul rămâne un canal de marketing important în 2023

Într-o realitate în care o mulțime de canale noi de comunicare apar și dispar cu rapiditate, email marketing-ul persistă, fiind un adevărat pilon al...

Banii la cercetare, așteptați din mediul privat. Un nou cod fiscal din ianuarie

Cheltuielile bugetare în 2024 vor fi cu 48 de miliarde de lei mai mari decât cele din 2023, estimează ministrul Finanțelor. În cel mai...

Nu mai sunt bani pentru constructori! Guvernul își cere scuze pentru sutele de milioane de lei datorii

Un document semnat de către Ioan Cristian Haiduc, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, prezintă dimensiunea bătăii de joc a Guvernului la adresa...
Ultima oră
Pe aceeași temă