Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, i-a convocat pe reprezentanţii firmelor ce deţin centre de colectare a fierului vechi la o discuţie despre identificarea unor soluţii comune împotriva furturilor de materiale feroase. În cadrul dezbaterii, edilul Mangaliei a precizat că societăţile colectoare de fier vechi care funcţionează ilegal vor fi închise, în timp ce firmele autorizate trebuie să respecte regulamentul stabilit de CL privind activitatea acestora.
La întâlnirea cu reprezentanţii celor şapte firme autorizate în colectarea deşeurilor metalice, primarul Cristian Radu a menţionat că, în baza unei hotărâri locale care reglementează activitatea acestora, proprietarii centrelor trebuie să asigure acoperirea contravalorii obiectelor metalice furate, proprietate publică a municipiului Mangalia. La rândul lor, reprezentanţii firmelor s-au apărat, spunând că în ceea ce priveşte furturile capacelor de canalizare, a cablurilor şi panourilor electrice, ei sesizează organele competente.
Câţiva dintre consilierii locali prezenţi la întâlnire au avansat ideea conform căreia agenţii economici colectori de fier vechi ar trebui să se constituie într-o asociaţie şi împreună cu municipalitatea să contribuie în mod activ la depistarea furturilor. „Sunt sigur că 80% din dumneavoastră sunteţi beneficiarii acestor metale sustrase, iar municipalitatea alocă bani de la bugetul local pentru acoperirea pagubelor. Este deja a treia oară, în ultimele zece luni, de când înlocuim cablurile electrice furate, ceea ce a reprezentat un efort bugetar de 100.000 de lei”, a spus primarul Cristian Radu, care a mai adăugat că într-o viitoare şedinţă a CL se va modifica regulamentul privind colectarea şi valorificarea metalelor feroase pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia.