2 C
București
vineri, 6 decembrie 2024
AcasăSpecialCele mai mari DEFECTE ale iPhone 5. Nu o să-ţi vină să...

Cele mai mari DEFECTE ale iPhone 5. Nu o să-ţi vină să crezi DE CE SE PLÂNG POSESORII

La numai 24 ore după lansarea noului iPhone, cei de la Apple au fost „bombardaţi” cu precomenzi, cererea ajungând la peste 2 milioane de unităţi, de două ori mai multe faţă de recordul anterior stabilit de iPhone 4S.

În ciuda vânzărilor record, iPhone 5 nu este tocmai un gadget perfect. Apple mai are, se pare, de lucru la smartphone-ul minune. România liberă vă propune un top al defectelor  iPhone 5.

Conectivitatea 4G

Conectivitatea 4G este un lucru bun, nu-i aşa? Într-adevăr, este: permite funcţionarea la viteză mai mare a internetului. Singura problemă este că iPhone 5 nu va funcţiona pe mare parte din reţelele de mare viteză din Europa.

Problema o reprezintă frecvenţele folosite în Europa. iPhone 5 nu este compatibil cu serviciile 4G pe frecvenţele 800 MHz si 2,6 GHz, dezvoltate în cele mai multe regiuni din vestul Europei, inclusiv Spania, Italia şi Franţa.

Pe de altă parte, smartphone-ul este compatibil cu frecvenţa 1,8 Ghz, care este încă folosită pentru serviciile de voce de cei mai multi operatori de telefonie mobilă din Europa, potrivit celor de la  Reuters.

Asta înseamnă, din start, că iPhone 5 nu va fi „de două ori mai rapid decât iPhone 4s” în ceea ce priveşte browsingul.

Maps

După un lung conflict cu gigantul Google, cei de la Apple au renunţat la sistemul GPS Google Maps. Astfel a luat naştere Apple Maps, o aplicaţie foarte lăudată în ziua lansării chiar de Tim Cook, CEO al Apple. Aplicaţia vine la pachet cu sistemul de operare iOS6.

Nu a durat mult şi problemele au început să apară. În numai câteva ore de la lansarea upgrade-ului iOS6, internetul s-a umplut de screenshot-uri cu bug-urile aplicaţiei Maps: oraşe lipsă, informaţii greşite, rute care ocolesc destinaţia, imagini din satelit care duc cu gândul la blockbusterul Inception.

Fanii Apple sunt revoltaţi iar forumurile sunt pline de internauţi care spun că nu vor să fie „beta-testeri pentru Apple”.

Până când echipa Apple va reuşi să rezolve bug-urile, posesorii de iPhone 5 şi utilizatorii care şi-au făcut upgrade-ul la iOS 6 pot folosi Google Maps prin intermediul browserului Safari.

Noul conector

Apple a anunţat, în cadrul conferinţei de lansare iPhone 5,renunţă la vechiul conector cu 30 de pini (folosit timp de aproape 10 ani), optând pentru unul de 8 pini, denumit Lightning. Acesta este mai mic, mai subţire şi mai rapid. Toate bune şi frumoase…. dacă fanii Apple nu ar fi nevoiţi să scoată din buzunare 39$ (aprox. 140 lei) pentru un adaptor, în cazul în care vor să folosească accesorii şi cabluri mai vechi.

Şi cum majoritatea fanboy-ilor iPhone au casa plină de staţii de andocare şi tot felul de gadgeturi compatibile cu vechiul conector, vor trebuie să plătească o mică avere.

Zgârieturile

iPhone 4S a fost considerat un adevărat succes, cel puţin în ceea ce priveşte designul. Suprafaţa de sticlă Gorrila Glass conferea o senzaţie plăcută la atingere dar şi o rezistenţă mai mare la zgârieturi. Singurul dezavantaj: dacă scăpai telefonul, aveai noroc dacă nu se crăpa.

Apple a renunţat la sticlă la modelul iPhone 5, optând pentru o carcasă de aluminiu. După numai câteva zile de „butonat”, posesorii iPhone 5 au început să se plângă de apariţia zgârieturilor pe carcasă. Ba, mai mult, potrivit site-ului Gizmodo, câţiva cumpărători au scos telefoanele din cutie gata-zgâriate.

BONUS: E mult prea uşor

„iPhone 5 este cel mai uşor smartphone produs de Apple”. Cu acest aspect se lăuda Tim Cook în ziua lansării. Vestea că iPhone 5 este cântăreşte cu 20% mai puţin decât 4S a fost primită cu entuziasm. Cel puţin, până când  gadgetul a ajuns pe mâinile cârcotaşilor.

„E mult prea uşor!”, „pare… ieftin”, „nu e pentru mine, de câte ori mi-am scăpat 4S-ul…”, sunt doar câteva dintre postările făcute de posesori pe Twitter. Tim Cook nu ar fi putut anticipa asemenea reacţii.

Cele mai citite

Economia României, impulsionată de UE. Cum ar arăta lucrurile fără apartenența la alianța europeană

O analiză recentă confirmă că dezvoltarea economică a României din ultimul deceniu se datorează în mare parte integrării în Uniunea Europeană. Potrivit INS, 72,7%...

Economia României, în creștere moderată în primele nouă luni ale anului 2024

Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat vineri că economia României a înregistrat o creștere de 1,1% în trimestrul al treilea al acestui an,...

Crăciun 2024: Europenii cheltuiesc mai mult, dar inflația le pune bugetele la încercare

Cheltuielile europenilor în perioada sărbătorilor de iarnă sunt estimate să crească cu 2,9% față de anul trecut, conform unui studiu Mastercard citat de Warsaw...
Ultima oră
Pe aceeași temă