27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCel putin trei britanici au murit, dupa ce au fost diagnosticati gresit...

Cel putin trei britanici au murit, dupa ce au fost diagnosticati gresit cu gripa porcina, la telefon

Cel putin trei medici din Marea Britanie a declarat ca au avut pacienti care au murit pentru ca au fost diagnosticati gresit ca suferind de gripa porcina la linia telefonica deschisa de autoritati in cadrul masurilor impotriva virusului A(H1N1), relateaza Daily Mail, citat de NewsIn.

Boli grave, precum meningita, pneumonia sau amigdalita, au fost diagnosticate gresit de persoanele slab pregatite care lucreaza in acest call-center. 37% dintre medicii intrebati au declarat ca au trebuit sa repare greselile operatorilor.

Daily Mail aminteste ca luna trecuta la liniile de diagnosticare lucrau inclusiv adolescenti de 16 ani.

Un medic a declarat, sub acoperirea anonimatului, ca unul dintre pacientii sai a murit de meningita dupa ce a fost diagnosticat incorect cu gripa porcina, de catre acest serviciu telefonic. Si alti doi medici, unul din Dorset si un altul din Wiltshire au spus ca au avut pacienti care au murit in circumstante similare.

Un doctor din Derbyshire a spus ca un copil de trei ani a fost diagnosticat telefonic cu gripa porcina si i s-a prescris Tamiflu, dupa care s-a dovedit ca suferea de o forma de pneumonie si a fost internat. "Este putin probabil sa fi avut vreodata gripa porcina. Este aproape imposibil sa diagnostichezi o boala febrila telefonic si ma tem ca cineva ar putea confunda meningita sau alta boala grava cu gripa porcina".

Un medic din Tyneside provesteste ca unul dintre pacientii sai a fost diagnosticat telefonic cu gripa porcina, dupa care s-a dovedit ca are salmonella si a fost internat.

De asemenea, medicii avertizeaza in legatura cu reactiile adverse la Tamiflu, medicament ce a fost prescris deja la sute de copii, precum si in legatura cu faptul ca exista dovezi ca virusul A(H1N1) incepe sa dezvolte rezistenta la el.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă