1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCel puţin 44 de persoane, arestate la Atena după violenţele de luni

Cel puţin 44 de persoane, arestate la Atena după violenţele de luni

Patruzeci şi patru de persoane au fost arestate marţi, la Atena, pentru participarea la incidentele violente produse luni la manifestaţia în memoria unui adolescent ucis de poliţie în 2008, anunţă surse din cadrul poliţiei, citate de AFP, informează Mediafax.

Acuzaţi de agresarea forţelor de ordine şi de provocarea de daune la sediile băncilor şi magazinelor, suspecţii vor fi transferaţi la sediul Parchetului din Atena.

Mii de persoane au participat la manifestaţiile organizate luni la Atena, Salonic şi în alte oraşe la apelul asociaţiilor elevilor, studenţilor, sindicaliştilor, grupurilor de stânga extraparlamentare şi anarhiştilor. Mitingurile au fost organizate în memoria adolescentului Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, omorât pe 6 decembrie 2008 de un poliţist.

Cu ocazia manifestaţiilor de la Atena, zeci de tineri cu cagule pe feţe au atacat vitrinele băncilor şi magazinelor, au incendiat pubele de gunoi şi un chioşc. Poliţiştii au folosit gaze lacrimogene.

Incidentele au loc într-un context social tensionat de grava criză economică traversată de Grecia şi de măsurile de austeritate adoptate pentru a lupta contra deficitului public.

Noi manifestaţii ale sindicatelor sunt programate marţi după-amiază cu ocazia vizitei la Atena a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Cele mai citite

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
Ultima oră
Pe aceeași temă