11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCel mai slab Definitivat, din ultimii ani

Cel mai slab Definitivat, din ultimii ani

Conform datelor Ministerului Educației și Cercetării (MEC), anul trecut, rata de promovare a Definitivatului a fost de 75,28%, înainte de contestații și 77,89%, după soluționarea contestațiilor.

Numărul candidaților prezenți la examenul de Definitivat a fost asemănător anul acesta cu cel din 2019.

Potrivit datelor centralizate de MEC, anul acesta, au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65%). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Anul trecut, au fost prezenți în sălile de examen 6.977 de candidați (93,21%).

 

Afișarea rezultatelor finale

În anul 2018, înainte de contestații, rata de promovare a Definitivatului a fost de 75,75%, iar la final, de 79,59%.

În 2017, înainte de contestații, rata a fost de 63,71% și, ulterior, 66,90%.

Cea mai mică rată de promovare a Definitivatului, de când acesta a trecut în sistem centralizat, de la nivel local, a fost înregistrată în anul 2016, 66,25%, când s-au înregistrat și cei mai mulți absenți.

Potrivit datelor centralizate de MEC, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este, în sesiunea din acest an, înainte de contestații, de 69,17%, iar 101 candidați au obținut nota 10.

“Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 4.176 de candidați cu medii între 8 și 10. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, se precizează într-un comunicat al MEC, remis “România liberă”.

În această sesiune, 6.775 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie.

Afișarea rezultatelor inițiale s-a realizat atât la centrele de examen, cât și online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestațiile se depun conform calendarului aprobat, la centrele de examen, sau pot fi transmise online sau prin fax, și astăzi, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susținerii examenului, a stagiului de practică de un an școlar.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....
Ultima oră
Pe aceeași temă