1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialCel mai mic mp3 player din lume a ajuns si in Romania

Cel mai mic mp3 player din lume a ajuns si in Romania

Cel mai mic mp3 player din lume iPod nano este acum prezent in Romania. Lansat la inceputul lunii septembrie in Statele Unite in cadrul conferintei de presa comune a Apple si Motorola, cel mai nou membru al celebrei serii de playere mp3 – iPod a devenit rapid o vedeta, mai multe magazine Apple din SUA epuizand rapid primele stocuri.

La doar cateva zile dupa aceasta lansare, iPod nano a ajuns si pe piata din Romania prin intermediul retelei de magazine Future Shop.
Apple iPod nano are niste dimensiuni uimitor de mici: 3,5 x 1,6 x 0,27 inch, adica cu aproximativ 60% mai mic decat iPOD mini. Grosimea sa este aproximativ aceeasi cu a unui creion obisnuit. Cu toate acestea, noul model de mp3 player are o capacitate de stocare destul de mare, cei 2 GB putand inmagazina circa 500 de melodii (sau 1.000 in varianta de 4 GB). Greutatea totala a iPod nano este de numai 42 de grame.
Atractiv este si meniul simplu ce permite cautarea melodiilor in functie de autor, numele albumului, numele acestora sau genul de muzica.
Optiunea Shuffle, pentru cei care prefera sa amestece cantecele, este si ea disponibila. Ecranul de 1,5 inch al iPod nano face ca muzica sa si arate bine, nu numai sa se auda. Impreuna cu cantecele puteti viziona pe ecranul color de 176/132 pixeli imagini legate de albumul ascultat.
Ca si predecesorii sai, iPod nano este dotat cu conectivitate pentru USB 2.0 si cu sistemul de navigare "Click Wheel”, care il diferentiaza de toate celelalte playere mp3 de pe piata.
De mentionat este si faptul ca, spre deosebire de iPod Mini si de iPod-ul original, iPod nano foloseste memorii Flash in loc de hard-disk, oferind astfel o autonomie de 14 ore.
In plus, iPod nano ofera si facilitati suplimentare, cum ar fi calendarul, agenda sau ceasul. Pe langa acestea, iPod nano ofera si posibilitatea de a bloca accesul la ecran printr-o parola.
In plus, in momentele de plictiseala va puteti delecta cu cele patru jocuri incluse: Music Quiz, Solitaire, Brick si Parachute.

Cele mai citite

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă