22.9 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCel mai frumos velier din lume a sosit in Portul Constanta

Cel mai frumos velier din lume a sosit in Portul Constanta

Nava Scoala a Marinei Militare Italiene, "Amerigo Vespucci", considerata a fi cel mai frumos velier din lume, a acostat miercuri in Portul Constanta, in cadrul unei vizite de bune oficii, potrivit Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Comandamentului Flotei, cpt. comandor Ion Burghisan, velierul italian, avand la bord un echipaj format din 244 de membri, se afla intr-o campanie de instruire a elevilor ofiteri, iar pe timpul escalei la Constanta o delegatie condusa de comandorul Claudio Confalonieri va efectua vizite la Comandamentul Flotei, Academia Navala "Mircea cel Batran" si la autoritatile locale. Vasul poate fi vizitat zilnic de public pana pe 29 august.

Lansat la apa pe 22 februarie 1931, velierul "Amerigo Vespucci" este, in prezent, cea mai veche nava folosita de Marina Militara Italiana drept nava scoala pentru elevii Academiei Navale.
Celor 278 de membri ai echipajului, pe timpul perioadei de instructie, li se alatura ofiteri aspiranti (circa 120) si personalul auxiliar al Academiei.
Nava a fost numita, de asemenea, "Goodwill Ambasador:" al UNICEF.

"Amerigo Vespucci" este un velier cu motor, cu trei catarge verticale si un bompres la prora. Catargele au vergi cu vele patrate, care impreuna cu velele latine insumeaza suprafata de 2.650 metri patrati cu un total de 24 de vele.
Velele sunt confectionate din fibre naturale, iar propulsia este asigurata de doua motoare diesel care, impreuna cu velatura, pot asigura o viteza maxima de croaziera de 14,6 noduri (27 km/h).

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă