23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCedarea catre BOR a 11 ha de teren, considerata anticonstitutionala

Cedarea catre BOR a 11 ha de teren, considerata anticonstitutionala

Cedarea de catre stat catre Biserica Ortodoxa Romana a terenului cu o suprafata de 11 ha pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului a fost considerata contrara Constitutiei de reprezentantii Asociatiei „Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta”.

Aceasta problema legislativa urmeaza sa se dezbata zilele acestea la Camera Deputatilor. Este vorba de proiectul de lege prin care se intetioneaza cedarea unui teren public de 11 ha Bisericii Ortodoxe Romane. Terenul respectiv este amplasat pe Calea 13 Septembrie, sector 5, si va fi folosit pentru construirea catedralei patriarhale. „Adoptarea unui astfel de act normativ ar insemna o violare directa a Constitutiei Romaniei, al carei articol 136 stipuleaza: „Bunurile proprietate publica sunt inalienabile. In conditiile legii organice, ele pot fi date in administrare regiilor autonome ori institutiilor publice sau pot fi concesionate ori inchiriate, de asemenea ele pot fi date in folosinta gratuita institutiilor de utilitate publica”.
Or proiectul de lege inaintat Camerei Deputatilor face vorbire despre „transmiterea cu titlu gratuit” catre BOR a acestui teren, situatie care nu se incadreaza in nici una din categoriile prevazute de articolul 136. Tactica de a trece anterior terenul din domeniul public al statului in domeniul privat al statului nu reprezinta decat intentia vadita de a "pacali" sensul prevederii constitutionale”, a declarat Remus Cernea, presedintele Asociatiei „Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta”. Conducerea asociatiei este hotarata sa atace in justitie orice act administrativ legat de acest caz si indreptat impotriva prevederilor constitutionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă