29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCea mai scumpă vioară din lume va fi scoasă la licitaţie

Cea mai scumpă vioară din lume va fi scoasă la licitaţie

O vioară realizată de italianul Guarneri del Gesù în 1741 ar putea deveni cel mai scump instrument muzical de acest tip din lume dacă va fi vândută la preţul estimat de specialişti, 12 milioane de lire, potrivit The Telegraph, informează NewsIn.

Vioara, cunoscută sub numele de Vieuxtemps Guarneri, va fi scoasă la licitaţie în Chicago de liderul vânzărilor de instrumente rare, firma Bein & Fushi.

Vioara a fost denumită după muzicianul din secoulul al XIX-lea Henri Vieuxtemps şi a fost folosită de unii dintre cei mai importanţi virtuozi din lume. Recent vioara a trecut prin mâinile lui Yehudi Menuhin, Itzhak Perlman şi Pinchas Zukerman.

Supranumit „Mona Lisa viorilor”, instrumentul este deţinut de un fost bancher britanic, Ian Stoutzker, care a cumpărat-o de la Sir Isaac Wolfson, fondator al colegiului care îi poartă numele din Oxford.

Reprezentanţii firmei de vânzări spun că instrumentul este unul dintre cele mai neobişnuite construite de Guarneri, datorită mărimii sale şi sunetului pe care îl scoate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă