11.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Ce urmări a avut scandalul de vineri dintr-o pădure din Suceava

În urma scandalului de la Suceava, în timpul căruia un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane, pentru patru bărbați s-a luat măsura reținerii.

În acest caz au fost audiate mai multe persoane și la final patru au fost reținute. Ancheta a fost desfășurată de peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava.

„12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,lovire sau alte violențe și purtare abuzivă”, au comunicat anchetatorii.

Arestul IPJ Suceava este locul unde au fost duși cei patru bărbați și încarcerați. În acest incident un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Cei doi făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri.

Un alt jurnalist îi însoțea pe cei doi. Victimele agresiunii au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au transmis, pe Facebook, oficiali ai Greenpeace România.

Ultima oră
Pe aceeași temă