2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialCe tipuri de portofele prefera sa fure hotii

Ce tipuri de portofele prefera sa fure hotii

Persoanele care au in portofelul pe care l-au pierdut o poza cu un bebelus au mai multe sanse sa il recupereze, arata un studiu facut de un grup de cercetatori britanici. Cercetatorii au aruncat pe strazile din Edinburgh 240 portofele care aveau continut diferit. Unele dintre ele aveau in interior si poze cu un catelus, un copil, o familie, un cuplu in varsta sau acte care dovedeau donatiile in scopuri caritabile.

Se pare ca cele mai impresionante au fost portofelele care contineau poze cu bebelusi, 88% dintre acestea fiind returnate proprietatilor, informeaza Zigonet, citat de ziare.com. Portofelele care aveau o imagine cu un catelus au fost inapoiate in proportie de 52% si doar 48% din portofelele care contineau fotografii de familie s-au intors la proprietarii lor.

Totodata, doar 25% din portofelele care aveau poze cu un cuplu in varsta au fost recuparate, iar cele cu acte doveditoare pentru donatii au fost returnate in proportie de 20%. "Imaginea unui copil a dus la sentimente de afectiune pentru oameni", a explicat profesorul Richard Wiseman, conducatorul studiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă