1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCe spune Top Gear despre Dacia Duster

Ce spune Top Gear despre Dacia Duster

“Noul Duster, care nu trebuie confundat cu oribila versiune veche, este un fel de automobil off-road soft produs în România sub egida Renault (şi puţin a Nissan). Îl conduc de ceva timp. Cred că este bun”, declară May într-un comentariu publicat de The Telegraph, citat de Mediafax.

Într-adevăr, nu este foarte captivantă, şi este destul de simplă, continuă prezentatorul Top Gear. Finisările interiorului sunt rudimentare, iar dotările de bază nu cuprind absolut nimic în afară de acele lucruri necesare pentru completarea interfeţei dintre om şi maşină, precum un volan şi nişte pedale.

“Însă, spre deosebire de alte autoturisme ieftine ca braga, nu îţi dă senzaţia că este un produs al unei naţiuni care nu s-a obişnuit încă cu construcţia de maşini şi că are ca public ţintă oameni care nu s-au obişnuit încă să deţină aşa ceva, cum păreau Datsun-urile când eram eu copil şi cum se comporta Hyundai-ul Pony câţiva ani mai târziu. În final, Duster-ul este făcut de Renault, are motorizări adecvate şi se conduce cum trebuie”, apreciază May.

Când va sosi în Marea Britanie, ar trebui să pornească de la sub 11.000 de lire sterline, preţ pentru care nu poţi cumpăra nici măcar un Ford Fiesta standard, notează realizatorul.

“Însă ceea ce dezvăluie cel mai intens, totuşi, este că producătorii auto mari, mainstream, au pierdut din vedere arta de a construi o maşină cu adevărat basic (de bază – n.r.), ieftină dar în acelaşi timp acceptabilă tehnic. Vedem Fiat-ul 500 ca pe o maşină mică fără prostii, dar pare o poşetă de fiţe pe lângă asta (Duster – n.r.). Până şi Panda-ul (Fiat) pare că exagerează. Şi aceste maşini sunt mititele. Duster-ul poate găzdui decent cinci pasageri, are un portbagaj mare şi toate cele”, continuă prezentatorul Top Gear.

Seamănă cu “Dormitorul din Arles” al lui Van Gogh – este un loc simplu, dar poţi vedea înăuntru tot ceea ce este necesar pentru fericire şi mulţumire. Provoacă o scurtă şi sănătoasă reevaluare interioară despre ceea ce contează cu adevărat în viaţă, comentează James May.

“Deci, dacă lucrurile vor deveni cu adevărat grave, după cum sugerează unii dintre contemporanii mei în domeniul afacerilor, micul experiment social al Dacia în zona back-to-basics s-ar putea transforma în cel mai bun lucru care s-a întâmplat vreodată în automobilism”, conchide autorul.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă