33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialCe spune ministrul britanic al Afacerilor Externe despre probele atacului chimic de...

Ce spune ministrul britanic al Afacerilor Externe despre probele atacului chimic de lângă Damasc

Ministrul britanic al Afacerilor Externe William Hague a declarat că probele unui atac chimic din partea regimului de la Damasc în Siria „ar putea să fi fost distruse”, transmite Mediafax.

„Problema este că cea mai mare parte a probelor ar putea să fi fost distruse de un bombardament de artilerie”, a declarat Hague duminică, într-o conferinţă de presă, la Londra, la câteva ore după ce regimul de la Damasc a dat undă verde unei misiuni ONU să inspecteze în zona de lângă capitala siriană care a fost miercuri teatrul unui presupus atac chimic.

„Alte probe ar putea să fi fost afectate în ultimele zile, iar altele ar putea să fi fost transformate cu scopul de a înşela”, a spus el.

La fel ca Washingtonul, ministrul britanic a deplâns faptul că regimul sirian a întâziat să autorizeze experţii ONU să meargă la faţa locului, permiţând ca probele să dispară.

„Este necesar să fim realişti în privinţa a ceea ce echipa (de experţi) ONU poate obţine” acum, a comentat Hague.

El a repetat că este convins de vinovăţia regimului de la Damasc. „Există prea multe probe şi ele arată toate în aceeaşi direcţie”, a subliniat ministrul britanic.

Potrivit ONU, peste 10.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă