8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCe spun medicii despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță

Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Gabriel Cotabiță

Prof. dr. Mircea Cinteză a declara că solistul Gabriel Cotabiță poate să aibă leziuni cerebrale care pot fi reversibile sau nu din cauza stopului cardiac pe care l-a avut și a lipsei de oxigen în perioada în care a zăcut în inconștiență.

“În prezent vasele inimii sunt curate, capilarele sunt curate, dar perioada în care creierul a fost privat de oxigen asta poate genera leziuni cerebrale care pot fi reversibile sau nu”, a declarat doctorul Mircea Cinteză într-o emisiune la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Ce spun oamenii pe facebook

Cotabiţă a fost găsit, vineri, în stop cardiac, în stare de inconştienţă, într-un hotel din Capitală. Cântăreţul a fost resuscitat de un echipaj SMURD şi a răspuns rapid manevrelor, fiind stabilizat şi dus la Spitalul Floreasca. Purtătorul de cuvânt al spitalului Bogdan Opriţa a precizat că, în prezent, cordul şi-a reluat activitatea, iar pacientul este în terapie intensivă, fiind intubat şi ventilat mecanic.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că un echipaj SMURD a fost solicitat, în jurul orei 13.00, la un hotel din Capitală, unde se afla o persoană în stare de inconştienţă. La faţa locului au fost trimise două echipaje medicale, iar după ce persoana respectivă a fost resuscitată şi stabilizată a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Surse medicale precizau că un angajat al hotelului l-a găsit pe cântăreţul Gabriel Cotabiţă (59 de ani) în stare de inconştienţă, acesta sunând la numărul de urgenţă 112 pentru a fi trimis un echipaj medical.

Gabriel Cotabiţă, care s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, este cântăreţ de muzică uşoară şi pop-rock, prezentator, producător muzical şi de televiziune. De asemenea, este solistul formaţiei VH2 şi a fost membru al cunoscutului grup rock Holograf, în anii 1980. Împreună cu Holograf a lansat, în anul 1984, albumul “Holograf 1”.

 

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă