4.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialCe acuzații lansează protestatarii arestați în Grecia

Ce acuzații lansează protestatarii arestați în Grecia

Unii dintre cetăţenii străini arestaţi recent în cursul protestelor violente din Grecia le-au spus autorităţilor că au fost plătiţi să participe la revolte, au declarat poliţişti citaţi de Kathimerini, scrie Mediafax

Proteste violente au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, în timp ce parlamentarii votau un nou pachet de măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Douăsprezece persoane au fost reţinute pentru pagube provocate la o staţie de metrou, iar alte 14 au fost arestate în faţa Parlamentului, unde protestatarii au aruncat cocteiluri Molotov şi bucăţi de marmură, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

Din totalul persoanelor arestate, 14 sunt cetăţeni străini, respectiv patru germani, trei polonezi, doi francezi, un australian, un ucrainean, un olandez, un italian şi un albanez.

Ofiţeri de poliţie greci au declarat însă că au mai existat şi alte cazuri recente de cetăţeni străini arestaţi în timpul violenţelor din Atena, aceştia spunându-le autorităţilor că au fost plătiţi să participe.

Poliţia a precizat că un sirian, un pakistanez şi un georgian au fost arestaţi în timpul ciocnirilor violente de la 5 iulie, după referendumul privind măsurile de austeritate cerute de creditorii Greciei.

În opinia ofiţerilor, numărul mare de străini printre protestatari se datorează legăturilor dintre anarhiştii greci şi grupări din alte ţări europene, precum şi imigranţilor care se alătură protestelor.

Unii dintre străinii arestaţi pentru violenţe au spus poliţiei că au fost plătiţi câte 20-30 de euro pentru a participa, a declarat un oficial din Ministerul Protecţiei Civile.

Cele mai citite

Ana-Maria Brănză Popescu s-a retras, în lacrimi, din activitate sportivă – Video

Ana-Maria Brănză Popescu s-a retras, în lacrimi, din activitatea sportivă, chiar la finalul Grand-Prix-ul Internațional de la Dubai.  După 20 de ani de carieră impresionantă,...

Klaus Iohannis, declarații despre desființarea SIIJ – VIDEO

Klaus Iohannis susține că procesul de revizuire a legilor justiției trebuie finalizat, iar SIIJ desființată. Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost făcute în cadrul bilanțului...

16 elevi reconfirmați cu Sars-Cov-2 după testele inițiale de salivă

Un număr de 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR, elevii ieșind pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă