Garda Financiară Constanţa şi-a prezentat ieri raportul de activitate pe 2012. În total au fost întocmite 76 de sesizări penale, pentru un prejudiciu total de peste 195 de milioane lei. De asemenea, comisarii au dispus 33 de măsuri asigurătorii şi au confiscat sume de bani în valoare de peste 73,7 milioane lei.
În topul infracţiunilor rămân, ca şi anii trecuţi, tranzacţiile cu produse petroliere, cereale, dar şi neutilizarea aparatelor de marcat fiscale. „Anul trecut au fost întocmite 934 de procese verbale de constatare şi a fost suspendată activitatea pentru 383 de puncte de lucru pentru neutilizarea sau nedotarea cu aparate de marcat fiscale”, a precizat comisar-şef Ciprian Mihail Fronea, directorul Gărzii Financiare Constanţa.
În acelaşi timp, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au confiscat bunuri în valoare de 727.789 lei. În prezent la comisariatul GF Constanţa sunt încadraţi 38 de funcţionari publici, din care 31 sunt comisari. Garda Financiară Constanţa verifică aproximativ 10.000 de societăţi constănţene pe an, dintr-un total de peste 30.000 de firme active. Reprezentanţii instituţiei spun că verificările agenţilor economici constănţeni se fac atât inopinat, cât şi în baza unei analize de risc.
Patron cu 89 de firme
Comisarii au în lucru zilele acestea un caz deosebit, în care este implicat un administrator pe numele căruia s-au deschis nu mai puţin de 89 de firme implicate în cazuri de evaziune fiscală. Din primele verificări, persoana în cauză acţionază pe teritoriul întregii ţări, de la Arad la Constanţa, iar firmele-fantomă sunt deschise în judeţe diferite pentru a înşela vigilenţa oamenilor legii, rezultatele finale ale acţiunii urmând a fi făcute publice după definitivarea cercetărilor. E clar că este vorba de firme-fantomă. Cu asta se ocupă. Cazul este în cercetare. Pot spune că faţă de alţi ani, firmele acestea s-au mai… specializat”, a precizat comisarul-şef Ciprian Fronea.
Normal
0
false
false
false
EN-US
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin-top:0in;
mso-para-margin-right:0in;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0in;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}