13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialCazuri de botulism in Vrancea si Galati

Cazuri de botulism in Vrancea si Galati

Un copil de 13 ani de la Scoala 'Ion Basgan' din Focsani si un barbat de 45 ani din comuna vranceana Campuri au fost diagnosticati cu botulism de catre medici, transmite Rompres. Copilul a fost diagnosticat, pe data de 29 mai, cu botulism de medicii de la Institutul de Boli Infectioase 'Matei Bals' din Bucuresti, dar Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Vrancea a dat publicitatii acest caz abia miercuri. Conform medicilor din Vrancea, copilul a inceput sa se simta rau pe data de 27 mai si parintii l-au dus la spital. Micutul avea stari de voma si gatul putin rosu. Doua zile mai tarziu el a ajuns la spitalul 'Matei Bals', aici punandu-i-se diagnosticul de botulism.
Medicul Florea Constantin din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrance a declarat ca micutul a mancat mai multe produse de la un magazin al familiei, care ar fi putut sa contina microbul ce produce botulismul, printre acestea si o conserva de pate de porc.
Miercuri, in Vrancea a aparut un nou caz de botulism.
Medicii ASP au declarat ca un barbat de 45 ani, N.D., din comuna Campuri a fost adus cu ambulanta la Focsani, dupa ce a acuzat dureri de stomac.
Barbatul a fost transportat la Bucuresti la spitalul 'Matei Bals', unde a fost diagnosticat tot cu botulism. Inspectia Sanitara de Stat s-a deplasat  la Campuri, pentru a confisca toate conservele de pate.
La inceputul anului, un alt barbat din Vrancea a fost diagnosticat cu botulism. Si la Galati, marti seara un copil de opt ani a fost transferat la Institutul de Boli Infectioase 'Matei Bals' din Bucuresti, existand suspiciunea ca ar fi bolnav de botulism, dupa ce a mancat peste dintr-o conserva.
Botulismul este o boala cauzata de o toxina produsa de bacteria Clostridium botulinum. In cazul in care nu este tratata poate duce la paralizie, la pierderea senzatiilor sau a functiei muschilor.
De la inceputul anului pana in prezent au fost inregistrate zece cazuri de botulism, dintre care un deces, precum si cinci cazuri suspecte. Judetele unde s-au inregistrat cazurile sunt Harghita, Vrancea, Arad, Valcea, Mures, Salaj, Bihor, Bistrita, Satu-Mare (4 suspiciuni) si Timis (o suspiciune).

Cele mai citite

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...

Român găsit vinovat de comiterea unei crime de o instanță din Anglia

Un român care trăiește în Anglia a fost găsit vinovat de o instanță de judecată din Londra pentru comiterea unei crime. Sabin Manda (32...

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă