15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăSpecialCazul familiei Bodnariu, discutată de conducerea MAE şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti

Cazul familiei Bodnariu, discutată de conducerea MAE şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti

Conducerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a discutat, vineri, cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Tove Bruvik Westberg, despre cazul familiei Bodnariu, ai căror copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene, cu scopul de a asigura o „cooperare susţinută”.

„Întâlnirea urmează unor demersuri susţinute întreprinse anterior de MAE, inclusiv unor corespondenţe şi discuţii la nivelul conducerii ministerelor afacerilor externe din cele două ţări”, informează MAE.

Mai mult, ambasadorul României la Oslo va avea, la 13 ianuarie 2016, o discuţie cu reprezentanţii Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale. 

Citeşte şi: Iniţiativă parlamentară pentru salvarea familiei Bodnariu din Norvegia

MAE a dat asigurări că Ambasada României la Oslo menţine constant legătura cu familia Bodnariu şi cu avocatul acesteia.

La solicitarea ministerului, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) a dispus efectuarea unei anchete sociale, în urma căreia a decis să propună părţii norvegiene integrarea copiilor în familia biologică extinsă a tatălui, în România.

„Întreaga documentaţie pusă la dispoziţie de ANPDCA a fost transmisă, în regim de urgenţă, prin intermediul Ambasadei României la Oslo, tuturor autorităţilor norvegiene relevante (Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale, Serviciul local de Protecţie a Copilului), precum şi avocatului care reprezintă familia, pentru a fi utilizată în cadrul procedurii judiciare aflate pe rolul instanţelor locale”, transmite instituţia.

Citeşte şi: Ce spune Cioloş despre cazul familiei din Norvegia

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Cele mai citite

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept "o bombă ecologică de distrugere în masă" şi a spus...

Greva generală a conștiințelor

Greva profesorilor a devenit cel mai notabil fapt civic din ultimii ani, pentru că nu mai credeam să vedem o categorie profesională care are...

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.Autoritatea pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă