Cazarea studenţilor care urmează una dintre facultăţile Universităţii din Bucureşti va începe marţi şi se va încheia la 4 octombrie, pentru anul şcolar 2011-2012 fiind disponibile peste 5.300 de locuri în căminele proprii, anunţă reprezentanţii instituţiei de învăţământ.
Potrivit celor de la Universitatea Bucureşti, complexul Grozăveşti are o capacitate de cazare de 2.016 locuri în căminele A, B, C, D şi de 284 de locuri în căminul A1. Complexul Mihail Kogăliniceanu pune la dispoziţia studenţilor 614 locuri, căminul Poligrafie – 244, cel din Theodor Pallady 1 – 218 locuri, iar cel din Theodor Pallady 2 – 194. Căminul Stoian Militaru are o capacitate de 471 de locuri, căminul Fundeni – 204, cel din Panduri – 221, Complexulul Măgurele – 644, iar în căminul Leu sunt disponibile 244 de locuri.
Repartizarea locurilor în cămine se face proporţional cu numărul studenţilor din fiecare an de studiu, începând cu anul I şi terminând cu ultimul an de masterat, scrie NewsIn.
Repartizarea studenţilor fiecărei facultăţi în cămin se face de către o comisie pe facultate, coordonată de prodecanul cu probleme studenţeşti.
Conform metodologiei de cazare, la evaluarea şi aprobarea cererilor de cazare, comisia va avea în vedere o serie de criterii printre care performanţele profesionale şi situaţia socială şi materială a studentului.
Media minimă pentru a obţine un loc de cazare din partea facultăţii este stabilită de Consiliul Facultăţii, la propunerea comisiei. Această medie trebuie obţinută până la sfârşitul sesiunii de toamnă, spun cei de la Universitatea din Bucureşti.
La criteriul social se încadrează studenţii orfani de unul sau ambii părinţi, cei proveniţi din centre de plasament sau din plasament familial, precum şi studenţii cu situaţii sociale dificile. Principiul continuităţii se aplică în sensul menţinerii locului de cazare din anul precedent.
Tariful de cazare lunar este stabilit de Serviciul Social, în funcţie de costurile legate de acoperirea utilităţilor, de salarizarea personalului, de întreţinere şi reparaţii curente ce revin pentru un loc de cazare, diferenţiat pe grad de confort şi subvenţia acordată de Ministerul Educaţiei.
Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti atrag atenţia că, pentru neplata tarifului de cazare în termenul menţionat, se percepe o penalizare de 0,5% la suma datorată, pentru fiecare zi de întârziere. Neachitarea sumei în termen de 90 de zile se sancţionează cu evacuarea din cămin, în condiţiile stabilite de Biroul Senatului Universităţii.