21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialCaz de rabie descoperit in localitatea Valea Dacilor

Caz de rabie descoperit in localitatea Valea Dacilor

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Constanta a confirmat, ieri, aparitia unui caz de rabie. La sediul institutiei s-a primit un telefon din partea lui Ionel Sima, domiciliat in lcoalitatea Valea Dacilor, judetul Constanta. Acesta a spus ca in data de 14 iunie, Marin Alexandrina a fost muscata de o pisica, al carei stapan nu a fost gasit. Aceeasi pisica a muscat inca trei persoane, dar si un caine si o alta pisica. Pisica muscata a fost ucisa si a fost adusa impreuna cu animalul suspect de turbare la laboratorul institutiei.

 

Persoanele muscate au fost luate in evidenta si tratament la Spitalul de Boli Infecto-Contagioase Constanta. Cainele a fost izolat in curtea proprietarului Constantin Constantin pentru observatie. In data de 17 mai, buletinul de analiza a confirmat prezenta rabiei la pisica. "S-a intocmit ancheta epidemiologica, actul de declarare a epizootiei, s-au notificat institutiile competente din Bucuresti si Constanta, boala fiind supusa declararii si carantinei de gradul III", a precizat Gheorghe Dinca, director adjunct al DSVSA Constanta. De asemenea, toate animalele din localitate au fost luate in evidenta, iar cainele muscat va fi eutanasiat.
Conducerea DSVSA a luat si decizia de a face vaccinari de completare la animalele carnivore din localitatea Valea Dacilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă