-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialCatolicii atrag atentia asupra pericolelor unei planuite directive europene privind egalitatea in...

Catolicii atrag atentia asupra pericolelor unei planuite directive europene privind egalitatea in drepturi

Biserica Romano-Catolica critica un proiect legislativ european referitor la egalitatea in drepturi, care le-ar permite ateilor sa atace expozitiile de arta sacra si vrajitoarelor sa foloseasca bisericile, relateaza publicatia electronica EUObserver, citata de agentia Mediafax.

Directiva ar putea intra in vigoare in 2011, daca statele membre o aproba in unanimitate in cadrul discutiilor planificate pentru luna noiembrie de catre presedintia suedeza a UE.

Ea a fost criticata recent de Conferinta Episcopilor Romano-Catolici din Anglia si Tara Galilor, ca parte a unei proceduri de consultare formale a Guvernului britanic. Grupul episcopilor cere ca UE sa protejeze "demnitatea innascuta a oricarei persoane", dar solicita si ca textul legal sa modifice o clauza impotriva crearii unui "mediu jignitor" si sa adauge o prevedere care sa permita organizatiilor religioase sa "functieze in acord cu etosul lor".

"Exista un risc ca implementarea practica sa transforme efectiv directiva intr-un instrument de opresiune impotriva unui grup sau a altuia", potrivit textului semnat de secretarul general al conferintei episcopilor, Andrew Summersgill.

"Grupuri homosexuale (…) ar putea sa se declare jignite de prezentarea invataturilor morale ale Bisericii Catolice despre actele homosexuale, catolicii ar putea sa se declare jigniti de un mars «Gay Pride» (al homosexualilor), un ateu ar putea fi jignit de picturi religioase dintr-o galerie de arta", se mentioneaza in text. "Nu este clar daca (proiectul) s-ar aplica la activitatile unui preot catolic, daca, asa cum s-a intamplat recent, el ar refuza sa faca o rezervare la biserica pentru un grup de vrajitoare", continua documentul citat de EUObserver si Mediafax.

Cele mai citite

SUA a acuzat Rusia că refuză inspecțiile pe bază de reciprocitate în baze militare

Administrația SUA de la Washington a acuzat, marți, Rusia că nu se conformează obligațiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul...

SUA a acuzat Rusia că refuză inspecțiile pe bază de reciprocitate în baze militare

Administrația SUA de la Washington a acuzat, marți, Rusia că nu se conformează obligațiilor asumate prin Noul Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul...

Ciucă: Cercetarea și inovarea sunt pilonii pe care trebuie construită România de mâine

Cercetarea şi inovarea sunt elemente principale în jurul cărora trebuie construită România de mâine, iar investiţia în ele constituie cheia pentru a fi competitivi...
Ultima oră
Pe aceeași temă