2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCatolici arestati pentru proteste impotriva lui Obama

Catolici arestati pentru proteste impotriva lui Obama

Circa 19 protestatari au fost arestati sambata la Universitatea Notre Dame, statul Indiana, in timpul unui miting de protest fata de prezenta presedintelui american, Barack Obama, la ceremonia de absolvire din acest an, a anuntat politia campusului, citata de CNN.

Protestatarii, care nu erau studenti, au fost arestati sambata pentru incalcarea proprietatii private, a declarat Dennis Brown, purtatorul de cuvant al politiei de la Notre Dame.

Planul presedintelui american, Barack Obama, de a sustine duminica un discurs la ceremonia de absolvire a promotiei din 2009, a declansat un val de proteste. Cauzele acestora tin de acceptarea avortului de catre presedinte, optiune contrara pozitiei oficiale a Bisericii Catolice, dar si de sprijinul acestuia pentru finantarea cu fonduri federale a cercetarilor asupra celulelor stem.

"Nu am nici o problema cu faptul ca Obama va vorbi in campus. Nu am nici o problema daca se adreseaza facultatii de drept sau cu faptul ca se implica in acest simpozion. Am o problema cu respectul fata de el", a declarat Bil Donohue, presedintele Ligii Catolice.

Unii dintre oficialii catolici au decis, in semn de protest, sa nu participe la ceremonia de absolvire din acest an, printre acestia numarandu-se si episcopul catolic din South Bend (Indiana). Episcopul John D'Arcy afirma, intr-un comunicat, ca "presedintele Obama a reafirmat recent, iar acum a transpus acest lucru in politicile publice, vointa sa mai veche de a nu considera viata umana sacra".

Presedintele Universitatii Notre Dame, John Jenkins, a afirmat in martie ca universitatea a gazduit presedinti democrati, dar si republicani, si ca invitatia adresata lui Obama nu inseamna ca aceasta este de acord cu toate opiniile sale. Casa Alba a anuntat ca presedintele este onorat sa se adreseze studentilor de la aceasta universitate si ca este interesat de schimburile de idei in domenii controversate.

Presedintii Jimmy Carter, Ronald Reagan, George H. W. Bush si George W. Bush au sustinut, de asemenea, discursuri la aceasta universitate.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu invită Google să deschidă un centru de date în România

Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu reprezentanți din SUA ai companiei Google, pe care i-a invitat să deschidă un centru de date...

Gogoașa reconstrucției Ucrainei

Dialogurile din cadrul întâlnirilor lui Marcel Ciolacu, premierul României, cu cei trei miniștri ai executivului american au avut o constantă: economia României este în...

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...
Ultima oră
Pe aceeași temă