-0.1 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialCâţiva copii sunt încă ostatici la grădiniţa din estul Franţei

Câţiva copii sunt încă ostatici la grădiniţa din estul Franţei

Tânărul în vârstă de 17 ani, care a pătruns înarmat cu două săbii într-o grădiniţă din estul Franţei, menţine ostatici încă cinci sau şase copii, a anunţat primarul comunei Besancon, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Luarea de ostatici a început în jurul orei locale 08.30 (09.30 ora României), când preşcolarii veneau la grădiniţa Charles-Fourier, situată în cartierul sensibil La Planoise, a precizat primarul, Jean-Louis Fousseret. Autorul luării de ostatici a reţinut iniţial 20 de copii cu vârste cuprinse între patru şi şase ani, după care a eliberat mai mulţi dintre ei.

Tânărul “a intrat în instituţie înarmat cu două săbii, declarând că vrea ceva”, fără alte precizări, a declarat Fousseret. Potrivit postului de radio France Info, el ar fi cunoscut ca fiind depresiv şi urmărit din punct de vedere psihologic.

O legătură telefonică a fost stabilită între poliţie şi autorul luării de ostatici, care ar fi eliberat unul, apoi alţi cinci şi ulterior încă opt copii, a continuat el.

Un dispozitiv de securitate a fost instalat în jurul şcolii, potrivit Parchetului din Besancon. O echipă a Grupului de intervenţie al poliţiei naţionale (GIPN), o unitate de elită a poliţiei, specializată în luări de ostatici, a sosit la faţa locului pentru a negocia cu tânărul.
Ministrul Educaţiei, Luc Chatel, va merge şi el la faţa locului, a anunţat ministerul.

Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă