26.5 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialCatalog cu tunsori acceptabile pentru bărbaţi în Iran

Catalog cu tunsori acceptabile pentru bărbaţi în Iran

Ministerul iranian al Culturii a dat publicităţii un catalog cu tunsori acceptabile pentru bărbaţi, pentru a-i ajuta să evite „tunsorile occidentale decadente”, relatează The Telegraph, citat de realitatea.net. În catalog apar fotografii cu fotomodele bărbaţi proaspăt bărbieriţi, cu părul scurt, chiar dat cu gel în unele cazuri.

„Tunsorile propuse sunt inspirate de tenul iranienilor, cultură şi religie şi de legea islamică”, a explicat Jaleh Khodayar, însărcinată cu Festivalul Modestiei şi Vălului, ce va avea loc luna aceasta şi în cursul căruia va fi prezentat catalogul. „Suntem fericiţi că guvernul republicii islamice a Iranului ne-a sprijinit în crearea acestor tunsori”, a adăugat ea.

Poliţia iraniană desfăşoară în mod regulat „controale de moralitate”, în cursul cărora arestează sau avertizează femeile îmbrăcate în haine prea scurte sau prea strâmte sau care nu au eşarfele puse corect pe cap, precum şi bărbaţii cu părul pieptănat în stil prea occidental sau care poartă blugi strâmţi sau cu turul lăsat. Vălul islamic este obligatoriu în Iran după revoluţia islamică, din urmă cu 30 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă