24.9 C
București
luni, 4 iulie 2022
AcasăSpecialFostul deputat Cătălin Voicu, trimis din nou în judecată

Fostul deputat Cătălin Voicu, trimis din nou în judecată

Fostul consilier prezidențial și deputat, Cătălin Voicu, a fost trimis joi în judecată în stare de libertate pentru complicitate la abuz în serviciu, într-un dosar de achiziții ilegale la SC Electrica SA.

În perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, uzând de calitatea de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat (ales în circumscripţia electorală nr.4 Bacău), în scopul de a sprijini firma S.C. TECH SAFETY S.A., a intervenit, în două rânduri, pe lângă funcţionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., pentru ca firma S.C. TECH SAFETY S.A. să fie favorizată în relaţia cu ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., respectiv SISE Moldova (S.C. Servicii Energetice Moldova S.A.).

În intervenţiile sale directe la directorul general al ELECTRICA S.A. – Coroiu Nicolae şi la directorul economic al ELECTRICA SERV S.A, inculpatul Voicu Cătălin le-a solicitat acestora să acorde contracte firmei S.C. TECH SAFETY S.A. pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare (ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova) aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate de la acelaşi furnizor.

Aceste intervenţii au vizat, pe lângă încheierea contractelor, şi efectuarea cu prioritate a plăţilor către firma S.C. TECH SAFETY S.A.

Prin aceste intervenţii, Voicu Cătălin a înlesnit infracţiunea de abuz în serviciu săvârşită de funcţionarii din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A., SISE Moldova, facilitând producerea prejudiciului de 5.284.892 lei, echivalent cu 1.391.339 euro.

Alături de el, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au mai trimis în judecată în stare de libertate pe Nicolae Coroiu, fost director general al SC Electrica SA. 

În vederea recuperării prejudiciului, s-a instituit sechestru asigurător pe bunurile inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Cele mai citite

Ziua Independenței Statelor Unite. O formație militară americană susține concerte în România

O formație militară americană susține concerte în România, pentru a marca Ziua Independenței Statelor Unite, 4 iulie. Formația Rhine River Ramblers face parte din Orchestra...

Premierul Ciucă face evaluarea miniștrilor. Toți sunt foarte buni

Premierul Ciucă a făcut evaluarea miniștrilor, la șapte luni de la preluarea conducerii Executivului, ajungând la concluzia că toți membrii Cabinetului său sunt foarte...

Sultanul Erdoğan și-a deschis în NATO califat 

Până la lăsarea mică, prin renunțarea la veto-ul împotriva Suediei și Finlandei în procesul de aderare la NATO,Erdoğan era considerat un dictator veros. Un...
Ultima oră
Pe aceeași temă