31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialCatalin Voicu cere judecatorilor sa-i ridice interdictia de a vorbi cu colegii...

Catalin Voicu cere judecatorilor sa-i ridice interdictia de a vorbi cu colegii din PSD

Senatorul PSD, Catalin Voicu, se prezinta astazi in fata magistratilor Inltei Curti de Casatie si Justitie. El le cere judecatorilor sa-i ridice interdictia de a vorbi cu colegii lui de partid, informeaza Realitatea.net.

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a declarat ca a primit o ordonanta din partea DNA prin care nu are voie sa se intalneasca si sa discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu, Cezar Bivolaru si Ioan Nastase.

Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat vineri DNA, precizand ca Voicu nu poate parasi localitatea.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Catalin Voicu, senator, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta.  Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in cursul anului 2009, inculpatul Catalin Voicu a pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare", se arata in comunicatul DNA.

Catalin Voicu este parlamentar PSD, la al doilea mandat, si general SPP in rezerva. Numele sau a fost vehiculat la inceputul anului in legatura cu preluarea portofoliului Ministerului Administratiei si Internelor din partea PSD, cu sustinerea lui Marian Vanghelie, insa in cele din urma la sefia Internelor a fost numit Gabriel Oprea.

Potrivit presei, cariera lui Voicu ar fi strans legata de Ion Iliescu si de Viorel Hrebenciuc, doi dintre liderii importanti ai PSD. Generalul Voicu a infiintat – potrivit relatarilor presei – in 1998, alaturi de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firma privata de paza si protectie, denumita SC Agentia Nationala de Paza, Protectie, Investigatii si Protocol SRL.

Intre 1999 si 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputatilor, iar din 2001 a fost reactivat in cadrul SPP ca ofiter activ, angajat in functia de consilier pe probleme de siguranta nationala la Administratia Prezidentiala. Incepand cu 2004, Catalin Voicu a ajuns deputat in Parlamentul Romaniei, pe listele PSD Bacau, condus de Viorel Hrebenciuc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă