26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialCât costă o sclavă sexuală din România?

Cât costă o sclavă sexuală din România?

O adolescentă româncă în vârstă de 16 ani a fost folosită ca sclavă sexuală de locuitorii a cel puţin patru districte din municipiul Vall d’Albaida (Comunitatea Valenciană, sud-estul Spaniei) din luna ianuarie, după ce a fost cumpărată de la familia sa pentru suma de 3.000 de euro, informează Agerpres.

 

Minora, care a fost deja dusă la un centru de primire pentru a fi protejată, a fost eliberată luni, după arestarea a doi bărbaţi cu cetăţenie spaniolă şi a unui cuplu de români. În plus, poliţia a mai arestat cel puţin 16 clienţi, vecini cu cei patru arestaţi.

Potrivit unui ziar spaniol, în luna ianuarie a acestui an, unul dintre spanioli, în vârstă de 40 de ani, şi cuplul de români – o femeie de 27 de ani care practicase sau încă mai practica prostituţia, şi un bărbat de 37 de ani -, au călătorit în România. Cei trei şi un alt spaniol, de circa 60 de ani, s-au gândit să aducă o tânără din România pe care s-o oblige să se prostitueze, de preferinţă minoră, în condiţiile în care clienţii pe care îi aveau deja în zonă erau dispuşi să plătească mai mult dacă victima era adolescentă.

Cei doi români s-au deplasat în localitatea natală a unuia dintre ei şi au luat legătura cu rudele fetei, pe care se pare că le cunoşteau dinainte. Sursele citate de ziarul spaniol au specificat că părinţii fetei nu aveau habar că fiica lor va fi folosită pentru prostituţie, acestora spunându-li-se că fata urma să lucreze ca menajeră. În orice caz, părinţii au acceptat să primească 3.000 de euro pentru a-şi da acordul ca fiica lor minoră să fie dusă în Spania, menţionează Levante.

Odată întorşi la Valencia, cei patru au sechestrat-o pe adolescentă în casa unui spaniol, au abuzat de ea şi apoi au obligat-o să întreţină relaţii sexuale cu orice persoană dispusă să plătească pentru asemenea servicii. Clienţii erau, în marea lor majoritate, bărbaţi trecuţi de 60 de ani. În urmă cu câteva săptămâni, un denunţ anonim a alertat poliţia, care a început o anchetă, în urma căreia s-a stabilit că clienţii ştiau că adolescenta este minoră.

Deocamdată, poliţia i-a reţinut pe cei patru presupuşi vinovaţi de cumpărarea şi exploatarea sexuală a minorei şi 16 clienţi din cel puţin patru zone din municipiul Vall d’Albaida. Cuplul de români a ajuns deja în închisoare printr-un ordin judecătoresc.

Cei doi români sunt acuzaţi de trafic cu fiinţe umane, prostituţie şi corupere de minori. Proprietarul spaniol al casei în care era ţinută adolescenta este judecat în stare de libertate pentru abuz sexual şi corupere de minori, iar celălalt spaniol, care făcea pe şoferul şi o transporta pe adolescentă la locuinţele unor clienţi, a fost pus sub acuzare pentru favorizarea infracţiunii de prostituţie.

Cei 16 clienţi sunt judecaţi în stare de libertate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă