7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSpecialCastigul mediu brut al angajatilor Metrorex este de 16,4 milioane lei

Castigul mediu brut al angajatilor Metrorex este de 16,4 milioane lei

Castigul mediu al angajatilor regiei care asigura transportul cu metroul este unul “decent”, nivelul brut fiind de 16,4 milioane de lei vechi, din salarii si sporuri, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre.
Acesta a aratat ca salariile angajatilor Metrorex nu vor putea fi majorate pana cand bugetul pe anul viitor nu va fi aprobat. “Metroul beneficiaza de fonduri de la stat, reprezentand 71% din intregul sau buget. Pana cand nu se aproba bugetul de stat pe anul 2006 in Parlament nu poate fi luata in discutie nici o crestere salariala”, a mai spus Dobre.
Ministrul Transporturilor a mai precizat ca au fost asigurate fonduri pentru plata integrala a salariilor pe luna decembrie, dar nu si pentru achitarea celui de-al 13-lea salariu.
“In bugetul pe anul 2005 exista un deficit de 18 miliarde de lei in zona salariala, ceea ce ar fi facut ca in luna decembrie salariatii de la Metrou sa nu-si fi putut lua salariul integral. Am facut eforturi pentru acoperirea acestui deficit, astfel incat plata salariilor pe decembrie sa se realizeze integral”, a adaugat Dobre.
In ceea ce priveste achitarea celui de-al 13-lea salariu, ministrul a spus ca nu au fost prevazute fonduri in bugetul pentru acest an, chiar daca plata era prevazuta in contractul colectiv de munca. Dobre a spus ca reprezentantii sindicatelor stiau ca nu au fost prevazute fonduri bugetare pentru plata celui de-al 13-lea salariu. Potrivit oficialului MTCT, contractul colectiv de munca de la Metrorex a expirat si nu a mai fost prelungit, la propunerea sindicatelor, printr-un act aditional. In luna septembrie a acestui an, bugetul Metrorex a fost suplimentat cu 380 miliarde de lei vechi, fonduri alocate insa pentru dezvoltarea infrastructurii.

Cele mai citite

Pericol de inundații pe râuri din mai multe județe. Hidrologii au instituit cod roșu

Specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit, vineri, cod roşu de inundaţii pe râuri din judeţele Bihor, Cluj şi...

Geoană, mesaj de Ziua Națională

După ce Moldova şi Ţara Românească au devenit o singură ţară, sentimentul unităţii a crescut şi toate teritoriile locuite de români au început să...

Google sărbătorește Ziua Națională a României cu un doodle special

Motorul de căutare Google a marcat Ziua Naţională a României cu un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Cei care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă