36.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialCartierul financiar al Londrei ar putea fi vizat de atacuri teroriste, avertizeaza...

Cartierul financiar al Londrei ar putea fi vizat de atacuri teroriste, avertizeaza Scotland Yard

Un val de atacuri teroriste de genul celor care au avut loc la Bombay in 2008, ar putea viza cartierul financiar al Londrei, a avertizat un responsabil al departamentului antiterorism al politiei britanice, relateaza The Sunday Times, citat de NewsIn.

Companiile din City ar trebui sa fie pregatite pentru raiduri cu luari de ostatici implicand un numar mic de atacatori, echipati cu arme si dispozitive explozive improvizate, a avertizat responsabilul politiei britanice.

Avertismentul – cel mai clar lansat de Scotland Yard – sugereaza ca o organizatie terorista ar putea pregati un atac asupra Londrei la inceputul anului viitor. Potrivit The Sunday Times, politia londoneza se afla in stare de alerta in urma unor discutii privind atacuri, interceptate pe un important site islamist radical in urma cu doua saptamani. Unul dintre participantii la discutii sugera ca atacatorii ar putea folosi arme automate pentru a ataca cluburi de noapte, centre sportive sau centre evreieste din capitala Marii Britanii.

"Inainte, erau doar speculatii, dar acum avem informatii privind un complot care presupune comiterea unui atac in Londra", a afirmat un responsabil al serviciilor de securitate. La randul sau, Patrick Mercer, presedintele Comisiei antiterorism din Camera Comunelor, a declarat ca amenintarea este "foarte reala".

In noiembrie 2008, un commando format din 10 persoane a atacat mai multe hoteluri si cafenele din orasul Indian Bombay, 174 de oameni fiind ucisi si peste 300 raniti in urma luptelor care au avut loc timp de mai mult de trei zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă