37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialCartierul Baicului, dezvoltat cu fonduri europene

Cartierul Baicului, dezvoltat cu fonduri europene

»  Un "Masterplan de dezvoltare durabila a zonei Baicului", realizat in premiera de Administratia locala a Sectorului 2, va permite accesarea a peste 6,7 milioane de euro de la Uniunea Europeana.

»  Fondurile vor fi asigurate de Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov si vizeaza reabilitarea infrastructurii urbane, imbunatatirea serviciilor publice, dar si cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii.

Pe baza consultarilor publice si a studiilor de analiza economica, s-au stabilit principalele componenete ale proiectului de infrastructura urbana. Astfel, se doreste extinderea retelei rutiere in zona depresionara care se intinde de la Domana Ghica Noua spre malul Lacului Fundeni – in functie si de ritmul de introducere a retelelor de apa si canalizare. De asemenea, fondurile nerambursabile vor fi folosite pentru: crearea de parcari supraterane; amenajarea de noi spatii verzi si locuri de joaca; sisteme de management al traficului (la intersectia: str. Baicului cu str. Postelnicul Paharnicul Turturea si intersectia acesteia cu str. Heliade intre Vii); crearea de piste ciclabile la nivelul principalelor artere rutiere.

"Crearea masterplanului reprezinta doar o prima etapa. In a doua etapa trebuie sa depunem, pana la 31 martie 2009, proiectele detaliate de investitii, insotite de studiile de fezabilitate. Atragerea de fonduri europene suplimentare este singura alternativa viabila in contextul actualei crize economice, deoarece resursele bugetare nationale si locale vor scadea foarte mult in 2009", a declarat primarul Neculai Ontanu. Cartierul Baicului are circa 20.000 locuitori, din care 2.000 sunt de etnie roma.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă