25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialCartier din Arad, poluat de o benzinarie

Cartier din Arad, poluat de o benzinarie

O statie de distributie a carburantilor, situata in cartierul Micalaca din municipiul Arad, a fost amendata cu 800 de milioane lei vechi pentru poluarea zonei cu vapori de benzina. Echipele de control ale Garzii de Mediu au constatat ca angajatii benzinariei nu au cuplat sistemul de recuperare a vaporilor, folosit la descarcarea carburantilor in depozitul subteran.
Potrivit unuia dintre comisarii institutiei, Lucian Popa, conducerea statiei de distributie a fost avertizata asupra modului in care se efectueaza procesul de descarcare a carburantilor din cisternele care apartineau aceleiasi societati. „Au fost avertizati inca din luna martie ca nu folosesc un sistem adecvat in procesul de descarcare, cu toate ca acesta exista in cadrul statiei. A fost invocat, insa, faptul ca sistemele de racordare a furtunelor nu sunt compatibile cu cele ale masinilor-cisterna. Noi am luat decizia sanctionarii lor deoarece au mai fost avertizati, dar au aruncat vina unii pe altii”, a spus Popa.
O alta amenda aplicata de Garda de Mediu, in valoare de 300 de milioane de lei vechi, a revenit societatii „Roman Spoiler” SRL din orasul Pecica, unde a fost constatata lipsa unui sistem de monitorizare propriu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă