14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialCartel Alfa plăteşte amenda de 200 de lei, în locul cetăţeanului care...

Cartel Alfa plăteşte amenda de 200 de lei, în locul cetăţeanului care a scandat contra guvernului

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a anunţat că a decis să plătească amenda de 200 de lei cu care jandarmii l-au sancţionat, pentru tulburarea liniştii publice, pe bărbatul care a scandat la Drobeta Turnu Severin mai multe lozinci contra guvernului, relatează NewsIn.

Sindicaliştii sunt de părere că protestatarul a fost victima unui abuz şi că premierul Emil Boc ar fi trebuit, de fapt, să plătească amenda cu pricina.

„Să fie, domnule prim-ministru, o dovadă că Ion Olteanu, cetăţeanul amendat, nu a tulburat decât liniştea guvernanţilor, a dumneavoastră personal pentru că vă aflaţi în imediata apropiere, faptul că nu aţi solicitat de îndată cercetarea cazului de reţinere abuzivă la sediul Jandarmeriei şi a loviturilor pe care protestatarul le dovedeşte cu acte medicale ?

În orice ţară democratică, un premier aflat în această situaţie ar fi cerut ministrului de Interne sancţionarea acestui act de antidemocratic îndreptat împotriva unui simplu cetăţean care are tot dreptul să protesteze, domnule prim-ministru, oricât de mult v-a deranjat adevărul celor rostite. Ar fi trebuit, domnule prim-ministru, ca amenda să o plătiţi dumneavoastră. Cu siguranţă decizia de a permite asemenea derapaje de la norme democratice, ba chiar de a nu acţiona, ulterior, în nici un fel, lăsând nesancţionat abuzul jandarmilor care ar fi trebui să vă asigure atât dumneavoastră protecţia, cât şi cetăţenilor din jur – chiar dacă aceştia au decis să protesteze – aminteşte de vremuri dictatoriale. Este profund nedemocratic ca nemulţumirea unui cetăţean care îşi manifestă protestul scandând lozinci să fie stopată prin ‘politica pumnului în gură’ şi prin servirea lui ca exemplu altor potenţiali doritori de exprimare liberă a convingerilor personale şi nemulţumirilor legate de situaţia socială gravă în care oamenii au ajuns”, spune preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Reprezentanţii Cartel Alfa îi mai cer premierului, având în vedere că „nu este prima dată când grupuri de interese încearcă să pună pumnul în gură protestatarilor, inclusiv prin neeliberarea autorizaţiilor pentru manifestaţii dedicate unor diferite revendicări”, să dispună de urgenţă ministerelor, autorităţilor şi organelor de ordine să respecte toate legile în vigoare în privinţa dreptului cetăţenilor de a protesta împotriva oricăror măsuri pe care le consideră antidemocratice.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...
Ultima oră
Pe aceeași temă