1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialCarne stricata din Germania, pentru Romania

Carne stricata din Germania, pentru Romania

Procuratura din Oldenburg (nordul Germaniei) ancheteaza acuzatiile formulate de angajatii romani ai unei fabrici de prelucrare a carnii din Lohne, potrivit carora aceasta proceseaza cantitati mari de carne de porc alterata, au relatat Die Zeit si agentia DPA.
Conducerea fabricii ar fi amestecat tone de capete de porc cu carne de buna calitate, iar amestecul l-a vandut ulterior unor fabrici producatoare de carnati din Romania, Rusia si chiar Germania. "Carnea putea ingrozitor. Nu am putut sa stau langa ea si sa lucrez. Am inceput sa vars", a declarat unul dintre muncitorii de la BFZ Brägeler Fleischzerlegung GmbH.
DPA precizeaza ca informatia a fost difuzata de postul de televiziune ARD si ancheta are la baza materialele publicate de revista Report Mainz. Conform Die Zeit, carnea stricata era prelucrata numai in zilele de la sfarsitul saptamanii, pentru a se evita controalele veterinare.
O purtatoare de cuvant a procuraturii a aratat ca sunt cercetati trei directori ai fabricii, ca au fost prelevate probe pentru laborator si ca ancheta continua.
In ultima vreme, in Germania au fost mai multe alerte privind carnea stricata, iar guvernul a propus o crestere a amenzilor. Totusi, Autoritatea Sanitar-Veterinara din Romania nu a fost notificata.

Cele mai citite

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri

Ministrul britanic al imigrației, Robert Jenrick, a demisionat miercuri, a declarat ministrul de interne James Cleverly, după ce guvernul a publicat un proiect de...
Ultima oră
Pe aceeași temă