29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialCarnagiu la Kandahar: 36 civili ucisi si 64 raniti

Carnagiu la Kandahar: 36 civili ucisi si 64 raniti

Cel putin 36 de civili au fost ucisi si 64 raniti, marti seara, intr-un atentat sinucigas comis cu ajutorul unui camion-capcana la Kandahar, potrivit unui bilant furnizat de comandantul politiei pentru sudul Afganistanului, relateaza AFP monitorizata de Mediafax.

"Avem pana in prezent 36 de morti si 64 de raniti, toti civili", a declarat generalul Ghulam Ali Wahdad, fara a face alte precizari privind identitatea victimelor.

Precedentul bilant, furnizat de un medic de la spitalul orasului, mentiona opt civili ucisi si 13 raniti.

"Politia continua sa caute trupuri neinsufletite in ruinele" cladirilor distruse de explozie, a adaugat comandantul politiei.

Atentatul s-a produs foarte aproape de un vast complex, ce contine o sala de receptie pentru nunti, magazine si un hotel, a precizat un jurnalist AFP.

Explozia, foarte puternica potrivit martorilor, a avut loc la putin timp dupa apusul soarelui, la ora locala 19.00 (17.30, ora Romaniei), zguduind geamurile cladirilor din cartier.

Ea a avut loc la ora la care persoanele se intorc in general acasa pentru cina din perioada Ramadanului, inceput vinerea trecuta.

Ministerul de Interne a confirmat cel putin o explozie in apropierea unui hotel. "A existat una sau doua explozii in cel de-al doilea district din Kandahar. Aceasta s-a produs in fata unui hotel. Nu pot sa furnizez cifre privind victimele pentru moment", a declarat purtatorul sau de cuvant, Zemarai Bashary.

Kandahar este capitala provinciei eponime, vizata frecvent de atacuri si atentate ale talibanilor. Atentatele sinucigase, devenite o regula la Kandahar in ultimii ani, se rarisera in ultima perioada.

Regimul talibanilor (1996-2001) a facut din acest oras capitala sa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă