8.5 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăSpecialCarmen Iohannis se declară împotriva școlii acasă

Carmen Iohannis se declară împotriva școlii acasă

Profesoara Carmen Iohannis, soția președintelui României, se declară împotriva sistemului de învățământ tip ”școala acasă”, susținând că este în beneficiul copilului să învețe într-o comunitate, informează Agerpres.

„Este mult mai bine să fie copilul într-o școală, într-o comunitate. Este în beneficiul lui și al familiei și nu se compară. Nu suntem ființe izolate, suntem ființe sociale, trebuie să fim cât mai mulți împreună pentru că așa ne simțim bine”, a spus Carmen Iohannis, duminică, întrebată ce părere are despre ”home school”.

Carmen Iohannis este profesoară de limba engleză și dirigintă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Soția președintelui a fost prezentă, duminică, la un meci demonstrativ cu copiii, la turneul Sibiu Open.

Dezbaterile pe subiectul școlii acasă au luat amploare în România după ce cântăreața Dana Nălbaru și soțul acesteia au anunțat pe Facebook că au ales pentru copilul lor sistemul homeschooling.

Citește și: S-au supărat pe şcoala clasică românească! Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au decis ca fiica lor să înveţe în sistem „home schooling”

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat vineri seară că există aspecte pozitive, dar și anumite riscuri pe care și le asumă părinții atunci când aleg pentru copiii lor acest sistem.

„Cu siguranță că există aspecte pozitive, dar există și anumite riscuri pe care ți e asumi ca părinte. Aspectele pozitive sunt evidente, pentru că există o anumită libertatea de a alege subiecte, educatorii pe care vrei să îi ai, cu cine faci anumite activități care sunt agreate de către copilul tău (…) Riscul este că atâta timp cât în România nu există o legislație foarte clară care să îți dovedească o rută de trecere de acces din homeschooling în sistemul public formal de școală, care sunt condițiile de a accede în din homeschooling în gimnaziu, liceu și mai departe în universitate, poți să fii în situația ca odată ce ai terminat patru sau opt clase în sistemul de școlarizare acasă să nu poți să te întorci înapoi în sistemul public, adică să ai dificultăți pentru că nu ai o diplomă care este acreditată, nu ai un număr de credite, un număr de ore”, a explicat demnitarul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Perspectivele economice pentru T4 sunt pesimiste, în ciuda creșterii moderate a PIB-ului

Produsul intern brut (PIB) al României a înregistrat o creștere de 0,8% în primele trei trimestre ale anului 2024, susținută în principal de consum,...

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții în administrarea laptelui praf pentru bebeluși

Laptele praf este adesea o soluție necesară pentru a satisface nevoile nutriționale ale bebelușilor. Totuși, prepararea și administrarea laptelui praf necesită o atenție deosebită...

Peste 20 de persoane salvate în ultimele 24 de ore de salvamontişti

Opt turiști au fost transportați la spital Salvamont România a anunțat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost salvate 21 de persoane în...
Ultima oră
Pe aceeași temă