4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialCargou grec, capturat de piraţi. Doi români se află la bord

Cargou grec, capturat de piraţi. Doi români se află la bord

Un cargobot grec care naviga sub pavilion liberian, având 23 de marinari la bord, a fost capturat de piraţi în Golful Aden, a anunţat miercuri paza de coastă din Grecia, citată de Mediafax.

Cargoul grec Eleni P, răpit de piraţi în Golful Aden, are la bord şi un marinar român, a declarat miercuri Markos Vassilikos, directorul grec al companiei Eurobulk LTD, care deţine nava. Potrivit NewsIn, la bord se aflau doi români.

Cargoul, sub pavilion liberian, are la bord un echipaj format din 23 de persoane, majoritatea filipinezi, potrivit companiei care deţine nava. Cargoul “a fost abordat de aproximativ zece piraţi, aflaţi la bordul unor ambarcaţiuni rapide”, a precizat Vassilikos.

“Echipajul pare nevătămat”, adăugat el, precizând că acesta este format din 19 filipinezi, un român, un ucrainean şi doi greci, dintre care unul este căpitanul navei. Eleni P se îndrepta dinspre Ucraina către China, şi avea la bord o încărcătură de minereu feros, în momentul în care a fost atacat de către piraţi, a declarat, de asemenea, un purtător de cuvânt al Pazei de Coastă.

“Am fost informaţi de forţa navală Atalante a Uniunii Europene (UE), care se afla într-o misiune de patrulare în regiune”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit unui comunicat al forţei navale a UE, capturarea navei a avut loc la o distanţă de peste 460 de kilometri în largul coastelor sultanatului Oman.

Peste 400 de marinari sunt deţinuţi de piraţi, cel mai mare număr înregistrat vreodată de la dezvoltarea pirateriei somaleze, în 2007.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă