10.4 C
București
miercuri, 22 martie 2023
AcasăSpecialCaptură de peste 350 de kilograme de droguri de risc și mare...

Captură de peste 350 de kilograme de droguri de risc și mare risc. O persoană a fost arestată

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, împreună cu reprezentanți ai A.N.A.F – Direcţia Generală a Vămilor au  capturat 351 de kilograme de plante khat, droguri de risc și de mare risc. O persoană a fost arestată.

Potrivit DIICOT, la data de  16.06.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Fabian Franci Atila Iozsef, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că la data de 15.06.2016, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un număr de 22 colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.

Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.

Ulterior, inculpatul a transportat aceeaşi cantitate de frunze de khat pe teritoriul României, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, până în parcarea unui centru comercial din Bucureşti unde s-a procedat la efectuarea prinderii în flagrant.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că reţeaua infracţională a fost coordonată de către persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog şi  reprezentanți ai A.N.A.F – Direcţia Generală a Vămilor.

La data 16.06.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova, într-o vizită de lucru, la data de 23 martie 2023. Vizita premierului României la Chișinău intervine după ce noul...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 392: Kievul obține ajutor de 15,6 mil. dolari de la FMI

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu guvernul ucrainean pentru punerea în practică a unui plan de ajutorare...

Calitatea construcției, structura de rezistență și poziționarea- cele mai importante criterii pentru români atunci când achiziționează o casă

În luna martie 2023, Ingineri Asociați Construct, companie specializată în proiectarea structurilor de rezistență, a demarat un sondaj online* prin care să evidențieze care...
Ultima oră
Pe aceeași temă