23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCaptură de peste 350 de kilograme de droguri de risc și mare...

Captură de peste 350 de kilograme de droguri de risc și mare risc. O persoană a fost arestată

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, împreună cu reprezentanți ai A.N.A.F – Direcţia Generală a Vămilor au  capturat 351 de kilograme de plante khat, droguri de risc și de mare risc. O persoană a fost arestată.

Potrivit DIICOT, la data de  16.06.2016  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului Fabian Franci Atila Iozsef, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că la data de 15.06.2016, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un număr de 22 colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.

Drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.

Ulterior, inculpatul a transportat aceeaşi cantitate de frunze de khat pe teritoriul României, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, până în parcarea unui centru comercial din Bucureşti unde s-a procedat la efectuarea prinderii în flagrant.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că reţeaua infracţională a fost coordonată de către persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piaţa neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog şi  reprezentanți ai A.N.A.F – Direcţia Generală a Vămilor.

La data 16.06.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea inculpatului Fabian-Friczi Atila-Iozsef,  pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...
Ultima oră
Pe aceeași temă