22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCap de serie in esalonul secund din Cupa Davis

Cap de serie in esalonul secund din Cupa Davis

Echipa Romaniei va fi cap de serie la tragerea la sorti a intalnirilor din cadrul Grupei I a Zonei Euro-africane, partide care vor avea loc in 2010. Operatiunea tragerii la sorti va avea loc de miercuri, de la ora 12.30.

Romania nu va putea evolua impotriva formatiilor Austriei, Olandei si Africii de Sud, insa va putea avea drept adversar una dintre reprezentativele Belarusului, Finlandei, Italiei, Letoniei, Poloniei, Slovaciei si Ucrainei. Cu exceptia Italiei, celelalte sase formatii din grupa echipelor care nu sunt cap de serie vor disputa un tur preliminar. Cele trei echipe calificate din acest tur vor intra, impreuna cu Italia, in urna adversarelor capilor de serie.
Daca vor castiga intalnirea din cadrul Grupei I, Victor Hanescu si colegii sai vor juca, in septembrie 2010, in barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala. In caz contrar, ei vor juca pentru ramanerea in Grupa I.

In clasamentul mondial care sta la baza stabilirii capilor de serie, echipa Romaniei ocupa locul 22, coborand sase pozitii fata de ierarhia precedenta, dupa ce tricolorii au pierdut intalnirea cu Suedia din barajul pentru ramanerea in Grupa Mondiala. Spania conduce in clasamentul Cupei Davis, fiind urmata, in ordine, de SUA, Rusia, Cehia, Argentina, Croatia, Israel, Germania, Suedia si Franta. Liderul mondial, Spania, va disputa in compania Cehiei, intre 4 si 6 decembrie, finala editiei din acest an a competitiei dotate cu Salatiera de Argint.

» Echipa de Cupa Davis a Romaniei a ratat mentinerea in Grupa Mondiala, fiind invinsa, la sfarsitul saptamanii trecute, cu scorul general de 3-2, de Suedia, in intalnirea de baraj de la Helsingborg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă